top


Konspektai.com > Ekonomika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Verslo įmonėparsisiųsti


Lapų skaičius: 19
Tipas: Konspektas
Darbe esantys žodžiai: Kiekviena įmonė yra organizacija. O tai reiškia, kad ji yra. • socialinė grupė, nes suburia žmones ir organizuoja jų darbą. • gaminanti ar teikianti paslaugas ir paskirstanti uždirbtas pajamas. • atvira aplinkai, tai yra bendraujanti su kitomis įmonėmis, savivaldybe, bankais ir pan. • turi tikslus veikti, išgyventi, didinti pelnus it t.t. Dabar pagal bendrus bruožus galime apbrėžti, kas yra įmonė. Įmonė - ekonominio proceso pagrindas. įmonė - tai ekonominė, savarankiška, gaminanti rinkai organizacija. 2.2. įmonės aplinka. 2.4. įmonių skirstymas. 2.5. įmonių tipai ir jų veiklos organizavimas. akcinė bendrovė. 2.10.akcinės bendrovės. ab kapitalas skirstomas. 2.11.vertybiniai popieriai. ab steigimas. akcijų pasirašymas. ab valdymo organai. 2.12. verslo įmonės steigimas. 2.13. verslo įmonių steigimo organizavimas. 2.14. verslo kūrimo būdai. klausimai ir užduotys savikontrolei.
0

Verslo kurimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 10
Tipas: Namų darbas
Darbe esantys žodžiai: Darbo tikslas: klasifikuoti ir palyginti įvairias verslo organizavimo formas bei gebėti organizuoti verslo kūrimą; ieškoti verslo informacijos, ją analizuoti bei interpretuoti. Uždaviniai: apibrėžti verslo, įmonės sąvoką, funkcijas, verslininkystės rūšis, verslo kūrimo būdus; skirstyti įmones pagal rūšis; lyginti atitinkamas įmonės rūšis; suvokti verslo kūrimo eigą; pildyti verslo kūrimo bei valdymo dokumentus. I. STEIGĖJAI 1. Jonas Jonaitis, a. k. 324548795231, gyv. jonava ir Betras petraitis, a. k. 215481632, gyv. kaunas(toliau – Steigėjai), vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu, Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymu (toliau – Akcinių bendrovių įstatymas) ir kitais Lietuvos Respublikos teisės aktais, steigia ribotos civilinės atsakomybės privatųjį juridinį asmenį – UAB krabų sultys (toliau – Bendrovė) ir sudaro šią Bendrovės steigimo sutartį (toliau – Sutartis). II. STEIGIAMOS BENDROVĖS PAVADINIMAS IR BUVEINĖ 2. Bendrovės pavadinimas – UAB krabų sultys. 3. Bendrovės buveinė – kampo27, Lietuvos Respublika. III. STEIGIAMOS BENDROVĖS ATSTOVAS, JO TEISĖS IR PAREIGOS 4. Steigimo metu Bendrovei atstovauja bet kuris Steigėjas arba paskirtas Bendrovės vadovas (toliau – Atstovas). 5. Atstovo pareigos: 1) atidaryti steigiamos Bendrovės kaupiamąją sąskaitą banke; 2) parengti Bendrovės įstatus; 3) atlikti kitus su Bendrovės steigimu susijusius veiksmus; 4) per 7 dienas nuo Bendrovės įregistravimo Juridinių asmenų registre dokumentus, sudarytus steigiamos Bendrovės vardu, bei su Bendrovės steigimu susijusius dokumentus perduoti Bendrovės vadovui perdavimo aktu. 6. Atstovas turi teisę sudaryti sandorius steigiamos Bendrovės vardu, nurodant, kad sandoris sudaromas steigiamos Bendrovės vardu ir dėl jos interesų. Steigiamos Bendrovės vardu sudaryti sandoriai po Bendrovės įregistravimo, kai juos patvirtina vadovas, tampa Bendrovės sandoriais.
0

Verslo perspektyvos Europos Sąjungoje ir Lietuvojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 14
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Krizės įtaka verslui. Verslo perspektyvos lietuvoje. Mokesčių lengvatos. Verslo finansavimo galimybių išplėtimas. Verslo aplinkos gerinimas („saulėtekis“). Verslo inkubatoriai. Mokslo ir technologijų parkai. Verslo perspektyvos europoje. Europos verslo ir inovacijų tinklas. Išvados. Literatūros sąrašas. Šiais laikais verslo raida ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje gerokai sulėtėjusi. Šį procesą paskatino pasaulinė krizė. Krizės pasekmės – žmonių atleidimas iš darbo, kainų kilimas, pinigų nuvertėjimas ir svarbiausia – smarkus smūgis naujai įsikūrusiems verslams. Darbo tikslas – atskleisti verslo perspektyvas Europos sąjungoje ir Lietuvoje. Uždaviniai: Atskleisti krizės įtaką verslo perspektyvoms. Apibūdinti verslo perspektyvas Lietuvoje Apibūdinti verslo perspektyvas Europos Sąjungoje Krizės įtaka verslams skiriasi priklausomai nuo sektorių. Didžiausia tikimybė, kad krizė nepalauš tokio verslo, kuris tiekia žmonėms visais laikais reikiamus produktus, pvz.: maistas ar vaistai. Labiausiai krizę pajutę sektoriai: Nekilnojamojo turto Statybų Mažmeninės prekybos Reklamos
0

Verslo planas - Melioracijaparsisiųsti


Lapų skaičius: 32
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Santrauka. Mano planuojama privati įmonė dirbs melioracijos srityje - atliks įvairius eksploatacijos darbus. Pagrindinės įmonės teikiamos paslaugos būtų smulkūs kelių priežiūros darbai, melioracijos įrenginių priežiūra, pvz. griovių ir pralaidų šienavimas, tiltų, ir viadukų aplinkos tvarkymas, teritorijų suvarkymas ir priežiūra ir t.t. Įmonė vadinsis “eksploatacijos darbų brigada”. Pagrindiniai įmonės tikslai pirmiesiems ir vėlesniems darbo metams yra: teikti vartotojams juos tenkinančios kokybės paslaugas melioracijos srityje ir gauti maksimalų pelną iš šios veiklos, perimti apie 9 % paslaugų rinkos ir vėliau šią dalį plėsti. 1. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo idėjos aprašymas. Verslo tikslai, vidinės veiklos organizavimas. Paslaugos aprašymas. 2. Marketingas. 2.1 Rinkos apžvalga. 2.2 Konkurencijos analizė. 3. Marketingo planas. 3.1 Kainodaros strategija. 4. Paslaugos teikimas. 4.1 Įmonės vykdomų darbų apašymas. 4.2 Verslo vietos parinkimas. 4.3 Patalpos ir įrengimai. 4.5 Personalo parinkimas. 4.6 Paslaugos teikimo savikaina. 5.1 Organizacijos valdymo modelis ir stilius. 5.2Organizacinė firmos struktūra. Galimos problemos ir kliūtys. 6.2 Alternatyvi veikla. 7. Finansai. Kapitaliniai įdėjimai ir jų panaudojimas. 7.2 Lūžio taško įvertinimas. Reklama ir rėmimas. 4.4. Transportas. 5. Vadyba. 6. Rizikos veiksniai.
0

Verslo planas automobilių servisasparsisiųsti


Lapų skaičius: 6
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Idėja. Automobilių taisymas Vilniuje. Automobilų remontas. Remonto gamybinis ir technologinis procesai. Remontas – tai kompleksas darbų (operacijų), kuriuos atlikus, objektas tampa tvarkingas arba darbingas, atkuriamas viso objekto arba jo sudėtinių dalių resursas. Resursas – tai suminis objekto išdirbis nuo naudojimo pradžios arba atnaujinimo po remonto iki jo perėjimo į ribinę būseną. Remonto gamybinis procesas – darbuotojų ir gamybos priemonių veiksmų visuma remontuojant atitinkamos paskirties objektą. Į remonto gamybinį procesą įeina mašinų ardymas, montavimas, detalių atnaujinimas, produkcijos kokybės tikrinimas, transportavimas, laikymas, elektros energijos, suslėgto oro, vandens tiekimas ir kiti veiksmai.
2

Verslo planas juvelyrinė parduotuvėparsisiųsti


Lapų skaičius: 31
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Santrauka. Įmonės charakteristika. Verslo aprašymas. Verslo idėja. Įmonės misija. Įmonės tikslai. Rinkodaros aplinkos analizė. Rinkos apibūdinimas. Konkurencijos analizė. Įmonės vietos analizė. Įmonės rinkodaros planas. Prekė. Kaina. Rėmimas. Veiklos planas. Tiekėjai ir atsargos. Patalpos ir įrenginiai. Vadyba. Personalas. Finansai. Rinkos įvertinimas. Išvados. Literatūra. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, atsiranda vis daugiau žmonių suvokiančių savo vaidmenį ekonomikos sistemoje ir norinčių veiksmingiau ir geriau dirbti toje sistemoje. Jie užsiima verslu. Verslas – tai prekių ir paslaugų šaltinis. Jo rūšių įvairovė leidžia tenkinti visuomenės poreikius. Verslas atlieka įvairias funkcijas. Visų pirmiausia – gamina prekes, teikia paslaugas, be kurių neišsiverstų šiuolaikinis žmogus. Prieš pradedant gaminti, verslininkas turi apsispręsti: ką gaminti? Kaip gaminti? Kiek, kada ir kur gaminti? Kokiomis kainomis parduoti vėliau, kad gautume pelną? Visa tai sužinoti padeda planuojamų rodiklių analizė. Kaip visi žinome šalyje vyrauja didelis nedarbas, todėl verslas šiuo atveju labai padeda, nes suteikia naujų darbo vietų. Ir tuo po truputėlį mažina nedarbingumą. Turbūt kiekvienas suprantame, kad verslas vis dėl to nėra labdaringa veikla. Kiekvienas verslininkas siekia pelno. Tam jis turi efektyviai panaudoti prekinius mainus, gerai organizuoti veiklą, turi būti iniciatyvus, komunikabilus, ryžtingas, darbingas, imlus informacija. Lietuvoje paplitęs smulkus verslas. Smulkiojo verslo įmonės steigimas, jų veiklos skatinimas – tai šalies ekonomikos stiprinimo bei stabilumo pagrindas. Tai ir vienas iš svarbiausių veiksnių stiprinant verslininkų sluoksnį.
0

Verslo planas Kauno baldaiparsisiųsti


Lapų skaičius: 13
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Bendra įmonės charakteristika. Organizacinė aplinka. Politinė aplinka. Technologinė aplinka. Teisinė ir finansinė aplinkos. Ekonominė aplinka. Išvados. Literatūra. Įvadas. Pramonės įmonė dažniausiai apibūdinama kaip pramonės produkcijos gamintoja, turinti techninį, organizacinį ir ūkinį vieningumą. Ji, kaip ir kiekviena gamtoje egzistuojanti sistema priklauso nuo ją supančios aplinkos ir tuo pačiu daro įtaką jai. Pradedant bet kokią veiklą ar ją vystant būtinas aplinkos tyrimas ir prognozavimas, kad būtų galima išsiaiškinti įmonės privalumus ir trūkumus veiklos galimybes ir numatyti galimus konjuktūros pokyčius. Šiame darbe aš apžvelgsiu akcinės bendrovės “ kauno baldai “ aplinką, pateiksiu kai kurias prognozes. Akcinė bendrovė “ kauno baldai “ susikūrė buvusiam “ kauno baldų “ gamybiniam susivienijimui susiskaldžius į atskiras įmones. Jis veikė nuo 1974 m. , sujungus atskiras medžio apdirbimo įmones į susivienijimą. 1974 m. Sausio 1d. Buvo sujungtas kauno baldų kombinatas su kauno baldų ir medžio apdirbimo kombinatu, 1976 m. Prie jų prijungtas medžio apdirbimo kombinatas “ startas “, kitos įmonės. Jos veikė jau nuo 3 - io dešimtmečio pabaigos ir dar anksčiau, pavyzdžiui, pagrindiniai dabartinės bendrovės cechai išaugo “ lietmedžio “ lentpjūvės vietoje. Apie 1990 m. Iš “ kauno baldų “ susivienijimo pradėjo atsiskirti filialai, virsdami bendrovėmis. “ kauno baldų “ įmonė pirmiausia buvo valstybine firma, o 1992 m. Lapkričio 16d.perorganizuota į akcinę bendrovę. Visuotinio akcininkų susirinkimo priimtuose įstatuose sakoma , jog akcinė bendrovė “ kauno baldai “ - ūkinė komercinė įmonė , reorganizuota iš valstybinės firmos “ kauno baldai “, privatizavus, viešai pasirašant akcijas ir veikianti savimokos principu, yra juridinis asmuo ir turi savo atsiskaitomąsias sąskaitas bankuose ir savarankišką balansą. Jos indeksuotas įstatinis kapitalas 1992 m. Rugsėjo 1d. Sudarė 14690 tūkst. Rb. ( tame sk. Valstybinis - 4493 tūkst. Rb. ( 3 % ), akcinis - 10196 tūkst. Rb. ( 6 % )).
0

Verslo planas komunikacijaparsisiųsti


Lapų skaičius: 17
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Reziumė. Įmonės veiklos analizė. Verslo srities aprašymas. Marketingo planas. Rinkos analizė. Rinkos segmentavimas. Kas nesinaudos šiomis prekėmis ir dėl kokių priežasčių ?. Del kokių priežasčių vartotojai ims naudoti prekes?. Reklama. Organizacinis planas. Juridinė įmonės forma bei nuosavybės struktūra. Organizacinė struktūra. Finansinis planas. Dabar apskaičiuosime bendrojo pelno maržą. Atsipirkimo laiko skaičiavimas. Rizikos įvertinimas. Reziumė. Marketingo planas. Organizacinis planas. Finansinis planas. Rizikos įvertinimas. Apskaičiuosime 6 mėnesių finansinį planą. Bendras pelnas. Apskaičiuosime pridėtines išlaidas. Iš. Lūžio taško skaičiavimas. Grynasis pelnas. Lietuvoje dideliu tempu plečiasi komunikacijos.tai viena perspektyviausių rinkos šakų. Kurioje vis daugiau žmonių pradeda domėtis šia sritimi, kuri padės taupyti laiką, pinigus. Todėl ir buvo pradėtas kurti šis verslo planas. Mūsų firmos produkcija bus gabenama iš keleto pasaulio šalių: vokietijos, tailando. Tai yra produkcija , kuri atitinka visus reikalaujamus standartus. Klientui suteiksime visas garantijas, kuriomis galės naudotis tam tikrą laikotarpį. Uab “gintaro kompiuteriai” registruoti vilniaus rajono savivaldybėje. Firma įsikūrusi centre, vokiečių gatvėje, labai patogioje prekybai vietoje čia – geri sandeliai produkcijos laikymui.
3

Verslo planas krovinių pervežimas IĮ Vydraugaparsisiųsti


Lapų skaičius: 16
Tipas: Konspektas
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Santrauka. Verslo aprašymas. Įmonės veiklos srities apžvalga. Įmonės tikslai. Marketingas. Rinkos analizė. Konkurencijos analizė. Marketingo planas. Kainodaros strategija. Reklama. Paslaugų teikimas. Teikiamos paslaugos. Tiekėjai. Įmonės turima įranga. Įmonės personalas. Teikiamų paslaugų savikaina. Vadyba. Įmonės valdymas. Įmonės organizacinė struktūra. Rizikos veiksniai. Finansinis planas. Pelno (nuostolių) ataskaitos prognozė. Grynųjų pinigų srautai finansavimo planavimui. Finansavimo šaltiniai. Alternatyvi veikla. Mano kuriama įmonė dirbs paslaugų sferoje – jos pagrindinis tikslas bus krovinių pervežimas į rusiją, lenkiją, baltarusiją ir nvs šalis, tai pat krovininių automobilių saugojimas, pakrovimas iškrovimas. Pagrindiniai įmonės tikslai pirmiesiems ir tolesniems darbo metams yra tokie. Tiekti vartotojams juos tenkinančios koybės paslaugas krovinių pervežimo sferoje ir gauti maksimalų pelną iš šios veiklos. Užimti 5 % paslaugų rinkos ir vėliau šią dalė plėsti. Krovinių pervežimų srtitis plečiasi sparčiai, dar labiau pradėjo plėstis įstojus į europos sąjungą, dingus sienoms tarp es narių, be to didėja prekių pasiūla ir paklausa. Veiklos įkurimui reikėtų apie 900 tūkst. Litų, paskola 10 metų su 10 % palūkanomis ir kasmet atiduodant 90 tūkst. Litų. Paskolos garantas būtų žemės sklypas vertas 1,5 mln. Litų. Pati įmonės veikla turėtų atsipirkti per 5 metus, tačiau paskola būtų atiduota per 10 metų. Įmonėje iš pradžių dirbs 14 vairuotojų, 2 pagalbiniai darbininkai, buhalteris, technikos vadovas, komercijos direktorius ir pagrindinis direktorius.
10

Verslo planas langų sandarinimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 43
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Santrauka. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo idėjos aprašymas. Verslo tikslai, galimybės ir orientyrai. Paslaugos aprašymas. Marketingas. Rinkos apžvalga. Konkurencijos analizė. Marketingo planas. Pateikimo srtategija. Kainodaros strategija. Reklama ir rėmimas. Paslaugos teikimas. Technologinio proceso aprašymas. Vietos analizė. Patalpos ir įrengimai. Transportas. Tiekėjai. Personalo parinkimas. Reikalavimai. Pareigos. Teisės. Atsakomybė. Teikiamos papildomos paslaugos. Gamybos savikaina. Vadyba. Organizacinė firmos struktūra, valdymo modelis ir stilius. Rizikos veiksniai. Galimos problemos ir kliūtys. Alternatyvi veikla. Finansai. Kapitaliniai įdėjimai ir jų panaudojimas. Finansinių prognozių prielaidos. Lūžio taško įvertinimas. Santrauka. Mūsų firmos teikiamos langų sandarinimo paslaugos, o taip pat įvairūs remonto ir apdailos darbai (plytelių ir metlako klijavimas, pakabinamų lubų montavimas, žaliuzių kabinimas, parketo klijavimas, kalimas dailylentėmis) yra perspektyvi veikla, kadangi net 88% gyventojų mano, kad tai labai svarbios ir reikalingos paslaugos, kadangi visi nori turėti šiltus, tvarkingai ir kokybiškai suremontuotus butus. Paslaugas teikti nuspręsta ištyrus rinką, išanalizavus vartotojų savybes, nustačius potencialią rinką, paskaičiavus prognozuojamą savikainą ir prognozuojamą pelną. Įvertinus galimus rizikos faktorius. Įmonė įregistruota 2007 metais Panevėžio miesto savivaldybės rejestro tarnyboje. Prašoma 6000 Lt. Paskola 5 mėnesiams su 16% palūkanų. Lėšos bus panaudotos įrankiams pirkti. Jei bus gauta paskola, įmonė pradės savo veiklą. Jau yra numatytos patalpos išsinuomojimui patogioje vietoje- Beržų gatvėje. Tai patogi vieta, nes galima efektyvinti reklamą, atkreipiant didesnį skaičių klientų dėmesį, nes ši gatvė yra viena iš pagrindinių, yra judri, joje nėra gausu firmų ir reklaminių iškabų, be to ši gatvė yra priešingoje miesto dalyje nei yra įsikūrę mūsų konkurentai-taigi sumažės...
0

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557