top


Konspektai.com > Filosofija > Mitinė ir filosofinė tikrovės interpretacija: panašumai ir skirtumai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Mitinė ir filosofinė tikrovės interpretacija: panašumai ir skirtumai. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Filosofija. Referatas, 11 puslapių, 19kB)
Darbe esantys žodžiai: Įžanga. Mitas. Filosofinė vertybių interpretacija. Mitinė filsofija. Tikrovės interpretacija. Išvados. Filosofija. Kas ji? Filosofija (gr. φιλοσοφία < φιλο – „myliu“ + σοφία – išmintis) – mokslas apie bendriausius, universaliausius principus ir dėsningumus, instrumentarijus kitiems mokslams, visų pirma humanitariniams (taip kaip matematika – tiksliesiems mokslams). Filosofija yra iš graikų kalbos kilęs žodis (graikiškai φιλοσοφια < phileo – myliu + sophia – išmintis), reiškiantis „išminties meilę“ žinių siekimo prasme (teorinė filosofija) ir iš to sekančiu sąmoningu gėrio troškimu (praktinė filosofija). Paties žodžio įvedimas paprastai priskiriamas graikų mąstytojui Pitagorui iš Samo. Kiek tai yra patikimos žinios yra ginčytina, tačiau aišku, kad pats žodis atsirado ne ką anksčiau už Platoną. Ilgą laiką „filosofijos“ sąvoka taikyta vakarietiškajai, iš Antikos graikų filosofijos kilusiai mąstymo tradicijai. Šiuo metu filosofija vadinamos ir Azijos mąstymo sistemos (Rytų filosofija), kurios dažnai glaudžiai susijusios su religiniais įsitikinimais. Be to paskutiniu metu „filosofijos“ sąvoka naudojama kaip „strategijos“ arba „koncepcijos“ sinonimas, pvz., „verslo filosofija“.
Vardas: Viktorija
Darbo pavadinimas: Mitinė ir filosofinė tikrovės interpretacija: panašumai ir skirtumai
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 19 kB
Bylos pavadinimas: referatas.zip
referatas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: matematika, ismintis, graikų filosofija, verslo filosofija referatas, rytu filosofija, referatas panasumai ir skirtumai, kas yra išmintis.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557