top


Konspektai.com > Politologija > Valdžios legetimumas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Valdžios legetimumas. Referatas

(Politologija. Referatas, 14 puslapių, 23kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Valdžia. Legitimumas. Tradicinė valdžia. Parlamentinė monarchija. Absoliutinė monarchija. Autokratinis rėžimas. Charizmatinė valdžia. Autoritarizmas. Totalitarizmas. Teisinės procedūros. Išvados. Literatūros sąrašas. Praeitis rodo, kad ramybė, santarvė tarp valdžios ir piliečių kartais nutrukdavo dėl įvairiausių neramumų ir proveržių. Revoliucijos, pilietiniai karai, sukilimai, streikai, demonstracijos gal ir nebūdavo labai ryškaus poveikio, tačiau jų pasitaikydavo nuolat. Pagrindinė šių neramumų priežastis – valstybės gyventojų, piliečių nepasitenkinimas valdžia ar valdžios veiksmais. Tolimoje praeityje valdžiai nekildavo daug problemų įrodant teisėtumą. Baimė, kurią sukeldavo valdantieji naudodami prievartą buvo pagrindinis ramstis senovėje ir viduramžiais. Įvairiais laikais ir įvairiose visuomenėse valdžios teisėtumo kriterijai labai skirtingi. Iš vyriausybės pirmiausia reikalaujama paprastų dalykų – viešosios tvarkos užtikrinimo, valstybės teritorijos ir sienos saugumo, ekonominės plėtros ir t.t. Jei vyriausybė susidoroja su šiais uždaviniais piliečių akyse įgauna pasitikėjimą ir valdžia laikoma teisėta. Taigi valdžia yra laikoma legitimia. Gali susiklostyti ir tokia padėtis, kada vyriausybės valdžia bus legitimi, bet nebus legali ir atvirkščiai. Kaip pavyzdys gali būti Hitlerio atėjimas į valdžią: jis atėjo į valdžią legaliai, tačiau panaikinus galiojusius demokratinius įstatymus, jo valdžia prarado legalumą, tačiau legitimumo neprarado, t.y. daugumos piliečių pasitikėjimo. Šiuolaikinėje visuomenėje vyrauja legalus legitimumo tipas, bet galima aptikti ir tradicinio bei charizmatinio tipų apraiškų. Temos naujumas ir aktualumas: kiekvienam žmogui svarbu, ar galės pasitikėti valdžia ar ji susidoros su jai skirtais uždaviniais. Darbo tyrimas ar problema: kodėl piliečiai pripažįsta valstybės valdžia kaip teisėtą. Darbo objektas: valdžios legitimumas. Darbo tikslas: apžvelgti, palyginti valdžios legitimumo šaltinius. Uždaviniai: apibūdinti valdžios susidarymo principus, išanalizuoti valdžios legitimumo šaltinius: tradiciją, charizmą, teisines procedūras. Tyrimo metodai: lyginamasis, istorinis. Darbo struktūra: Darbą sudaro įvadas, 5 dalys, išvados, 8 pozicijų literatūros sąrašas.
Vardas: Jolantele
Darbo pavadinimas: Valdžios legetimumas
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 14 [?]
Referato dalykas: Politologijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 23 kB
Bylos pavadinimas: legitimumas.zip
legitimumas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: galia valdzia, charizmatinė valdžia, kada vyriausybe bus legitimi, lyginamasis, valdzia legitimumas, kada valdžia laikoma teisėta, totalitarizmas, tp search, autoritarizmas, valdzios legitimumas, legitimumas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557