top


Konspektai.com > Kita > Nedarbas. Makroekonominės ir mikroekonominės nedarbo pasekmės
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Nedarbas. Makroekonominės ir mikroekonominės nedarbo pasekmės. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
(Kita. Referatas, 19 puslapių, 96kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Nedarbo priežastys lietuvoje. Nedarbo tipai. Natūralusis nedarbo lygis. Makroekonominės ir mikroekonominės nedarbo pasekmės. Nedarbo ir užimtumo reguliavimas lietuvoje. Išvados. Literatūros sąrašas. Darbas yra ne vien žmogaus pajamų, bet ir jo socialinės padėties, visavertiškumo ir pasitenkinimo savimi pagrindas. Ekonomikos požiūriu darbas – tai ribotų išteklių panaudojimas gaminant prekes bei teikiant paslaugas. Nedarbas yra viena svarbiausių makroekonomikos problemų. Prarastas darbas sukelia psichologinį diskomfortą žmogui, atima pajamų šaltinį. Šią problemą vertina ne tik politikai, bet ir ekonomistai . Jie tyrinėja nedarbą, nustatinėja jo lygį, priežastis, makroekonominius ir mikroekonominius nedarbo kaštus ir pasekmes. Gyventojų užimtumo didinimas, naujų darbo vietų kūrimas ir nedarbo mažinimas yra viena svarbiausių ekonominių ir socialinių problemų. Šių klausimų sprendimas susijęs su šalies ekonomikos išsivystymo lygiu ir gamybos augimu. Gyventojų užimtumo, nedarbo problemos ypač aktualios tapo po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo, tai yra perėjus iš planinės į rinkos ekonomiką. Reikėjo iš esmės pertvarkyti šalies ūkio struktūrą, vykdyti privatizavimą, ieškoti naujų rinkų. Tai negalėjo nepaveikti gamybos, paslaugų plėtros, specialistų persiorientavimo dirbti naujomis ekonominėmis sąlygomis. Atskiros ūkio šakos ir įmonės pradėjo dirbti ne visu pajėgumu, reikėjo sumažinti darbo vietų, sutrumpinti savaitės darbo laiką ir kita. Šios ir kitos priežastys vertė ieškoti padėties gerinimo būdų ir spręsti gyventojų socialinius klausimus, tokius kaip minimalus atlyginimas, nedarbas, pašalpų garantija, kokias užimtumo programas turi įgyvendinti vyriausybė. Ekonomikos teorija, išryškinusi kurios nors ekonominės politikos trūkumus, gali padėti geriau pažinti ir įvertinti nedarbo problemų sprendimo alternatyvinius variantus, o vyriausybei – pasirinkti optimalius sprendimus.
Vardas: ausra
Darbo pavadinimas: Nedarbas. Makroekonominės ir mikroekonominės nedarbo pasekmės
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 10 kartų.
Archyvo dydis: 96 kB
Bylos pavadinimas: makroekonomika_namu_darbas.zip
makroekonomika_namu_darbas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: nedarbo socialines priezastys, aušra, socialines nedarbo pasekmes, darbo rinkos problemos lietuvoje, nedarbo uzimtumo reguliavimas, nedarbo lygis, nedarbo ir uzimtumo reguliavimas, ekonomines, zmogaus slauga, nedarbo priezastys lietuvoje, nedarbo priezastys, imones problemos, makroekonomikos problemos, mikroekonominės ir makroekonominės nedarbo pasekmės, rinku tipai, nedarbas lietuvoje, socialines problemos, nedarbo pasekmės ekonomikoje,s ceuqfjaeoao konspektai referatas nedarbas makroekonomi c umt nkik aswrqdccqusg=afqjcnfj cgmzwdupfyrntq yyk hqsobqsig =bm z bjvv q hb_rq a, ekonomikos problemos lietuvoje,s ceiqfjadoao konspektai referatas nedarbas makroekonomi ljxnt_jzd ok qxexnijcqusg=afqjcnfj cgmzwdupfyrntq yyk hqsobqsig =z ipy nlcyqm ldpjxqzjq, tp search, socialinė ekonomika, nedarbo ir užimtumo makroekonominės ir mikroekonominės problemos, nedarbo socialinės problemos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557