top


Konspektai.com > Etika > Grožis kaip vertinimo kriterijus šiandien
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Grožis kaip vertinimo kriterijus šiandien. Referatas

(Etika. Referatas, 7 puslapiai, 13kB)
Darbe esantys žodžiai: ESTETIKA Turinys. Įvadas. Grožio kriterijus. Grožio kanonai senovės egipte. Senovės graikijos grožio idealas. Arabų musulmonų rytų grožio supratimas. Grožis kaip vertinimo kriterijus šiandien. Išvados. Literatūros sąrašas. Grožis – gražumo, dailumo ypatybė, grožybė. Grožio idealų įvairumas ir istorinis ketimasis galioja ir turi estetinę vertę tiktai tam tikrai epochai, tautai, kultūrai. Žmogaus vertinimo kriterijus sąlygojamas visų pirma tos epochos arba kultūros ypatumų, jos visuomeninės santvarkos, pasaulėžiūros, jos papročių ir praktinių poreikių bei siekimų. Kultūrai kintant, pasikeičia ir jos vertinimo kriterijai, jos požiūris į dorovę, teisę bei grožį. Grožis visais laikais buvo laikomas teigiamu reiškiniu. Senovės Egipte vyravusios estetinės pažiūros glaudžiai susijusios su mitologija, religiniais ritualais, įvairiomismeno formomis, faraonų ir mirusiųjų kultu. Egiptiečiai grožį perteikė dažniausiai pasiremdami simetrijos, dalių harmonijos, aukso pjūvio principais. Tačiau Senovės graikams grožio idealas buvo žmogus – pilietis, tobulas fiziškai ir dvasiškai. Kūno ir sielos harmonija buvo labiausiai vertinama. O Musulmonų kultūra savita ir turtinga. Grožis čia suprantamas kaip didi dvasinė vertybė. Arabų estetikos ir meno savitumo traktavimas itin priklauso nuo Dievo įvaizdžio. Jau XX amžiuje keičiasi grožio, tobulumo ir meno interpretacijos. Feminizmo epochoje įsigalėjo vyriško tipo moters įvaizdis. Tačiau XXI amžiaus pradžios žmogaus pasaulėžiūra yra kitokia. Nebelika vieno grožio kriterijaus, jį susikuria kiekvienas asmuo individualiai. Darbo tikslas: sužinoti kokie buvo grožio kriterijai seniau ir dabar. Uždaviniai: 1. sužinoti kas yra grožis; 2. išsiaiškinti koks grožio kriterijus buvo seniau; 3. sužinoti koks grožio kriterijus yra šiuolaikinėje visuomenėje.
Vardas: Daiva
Darbo pavadinimas: Grožis kaip vertinimo kriterijus šiandien
Kategorija: Etika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 7 [?]
Referato dalykas: Etikos referatas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 13 kB
Bylos pavadinimas: grozis_kaip_vertinimo.zip
grozis_kaip_vertinimo.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbo estetika, estetika, rytu etika, etikos, estetine, tobula, vertinimo kriterijai, grožis, ivaizdzio, senoves rytu, meno grožio kriterijai, kas yra grozis.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557