top


Konspektai.com > Aplinka > Ekoturizmo Lietuvos pavyzdžių analizė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Ekoturizmo Lietuvos pavyzdžių analizė. Kursinis

(Aplinka. Kursinis, 23 puslapiai, 616kB)
Darbe esantys žodžiai: Bendra ekoturizmo charakteristika. Ekoturizmo principai. Ekoturizmo galimybės. Ekologinio turizmo vystymasis lietuvoje. Tendencijos. Pagrindinės lietuvos ekologinių problemų pavyzdžiai. Saugomų teritorijų apžvalga. Lietuvos saugomų teritorijų steigimas. Pokyčiai lietuvos saugomų teritorijų sistemoje. Lietuvos saugomų teritorijų sistema. Gamtos paminklai ir valstybės saugomi gamtos paveldo objektai. Pagrindinės lietuvos saugomų teritorijų problemos. Saugomų teritorijų apsauga ir tvarkymas. Labiausiai plėtojamos ekologinio turizmo pavyzdžiai lietuvos saugomose teritorijose. Svarbus ekologinis pavyzdys „kuršių nerijoje‘‘. Saugomų objektų trūkumų pavyzdžių analizė. Ekoturizmo produktų pavyzdžių apžvalga. Mūsų gyvenime ekoturizmas užima labai svarbią dalį, vien dėl to kad daugelis nori pabėgti iš atsibodusio miesto, atsidurti ten, kur viskas kvepia, turi skonį ir atrodo taip, kaip namuose. Apie 800 žmonių kasmet keliauja po pasaulį. Sparčiai didėjantis kelionių populiarumas teikia ne tik naudą, bet ir atsigręžia prieš gamtą. XX amžiaus pradžioje buvo keliautojų prioritetų pasikeitimas, vietoj karštos saulės žmonės vis labiau pageidaudavo ilsėtis miškų šešėliose kur vėsu ir yra graži gamta. Taip pat vietoj miesto bendruomenių jie pasiringdavo tradicinių tautų gyvenvieties kur ramu. Todėl visi pradėjo kalbėti apie ekologišką turizmą, kaip apie ypatingą srytį turizmo sektoriuje, kuris jau apima daugiau kaip 10% turizmo rinkos, o jo augimo tempas yra 2-3 kartus didesnis už atitinkamus tarifus visoje kelionių pramonėje. Ekoturizmo sąvoka yra gana nauja, todėl dažnai pasitaiko įvairių šio termino traktavimo bei vartojimo atvejų. Itin dažnai jis klaidingai pasitelkiamas rinkodaros tikslais, siekiant patraukti aplinkos apsauga susirūpinusią visuomenės dalį, užklijuojant „eko“ etiketę ant įprastinio (dažniausiai gamtinio) turizmo, kuris gali neigiamai veikti tiek gamtinę tiek socialinę aplinką. Tokie atsainaus termino naudojimo ar net piktnaudžiavimo atvejai ne tik komplikuoja ekoturizmo termino suvokimą visuomenėje, bet ir smarkiai nuvertina pačią ekoturizmo idėją, apsunkina tolimesnį jos įgyvendinimą. Todėl labai svarbu yra aiškus ekoturizmo apibrėžimas ir griežtas termino naudojimo reglamentavimas. Tyrimo objektas – Lietuvos ekoturizmo pavyzdžių analizė. Kursinio darbo tikslas yra išanalizuoti ekologinį turizmą, pateikti pavyzdžiu Lietuvoje. Pagal darbo tikslą buvo iškelti šie uždaviniai: • Teoriniu aspektu atskleisti ekologinio turizmo sąvoka. • Išnagrinėti Lietuvos ekoturizma. • Atskleisti saugomu objektu esmė,išanalizuoti saugomus objektus Lietuvoje. • Sudaryti Lietuvos ekologinio turizmo analizė Tyrimo metodas - apibendrinimo metodas (naudojamas analizuojant teorinę medžiagą bei rašant išvadas).
Vardas: ana
Darbo pavadinimas: Ekoturizmo Lietuvos pavyzdžių analizė
Kategorija: Aplinka
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 23 [?]
Kursinio dalykas: Aplinkos kursinis
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 616 kB
Bylos pavadinimas: ekoturizmo_lietuvos.zip
ekoturizmo_lietuvos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: steigimas, rinkodaros analize, darbo rinkos analize, socialinė aplinka, ekoturizmo charakteristika, aplinkos analize, turizmo objektas, gamtine aplinka, saugomi objektai, ekoturizmo pavyzdziai, ekoturizmas, ekoturizmo kursinis.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557