top


Konspektai.com > Ekonomika > Šiuolaikinė mokesčių sistema ir jos įtaka ekonomikai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Šiuolaikinė mokesčių sistema ir jos įtaka ekonomikai. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
(Ekonomika. Referatas, 19 puslapių, 126kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Mokesčių sistema. Fizinių asmenų pajamų mokestis. Juridinių asmenų pelno mokesti. Įmonių ir organizacijų nekilnojamojo turto mokestis. Pridėtinės vertės mokestis. Akcizai. Mokesčių reikšmė šiuolaikinėje lietuvoje. Mokesčių rūšys ir klasifikacija. Mokesčio mokėjimo būdai ir formos. Mokesčių įtaka ekonomikai. Mokesčių problematika. Išvados. Literatūros sąrašas. Įvadas Temos aktualumas: „Mokesčiai muitų pavidalu suartina svetimas tautas, bet tie patys mokesčiai gali paversti aršiais priešais ir kaimynines draugiškas valstybes. Mokesčiai – techninio progreso priemonė, bet dažnai ir techniškai atsilikusios pramonės apsauga. Mokesčiai yra padarę pasauliui daug gero, bet drauge sukūrę ir be galo daug blogio.“ Tokiais žodžiais žymus ekonomikos mokslų tyrinėtojas J. Ozerovas apibūdina mokesčių vaidmenį žmonijos istorijoje dar XXa. pradžioje. Kiekviena valstybė, veikdama per parlamentą ir valdymo organus, atlieka daug funkcijų – apsaugos, gamybinės ir komercinės veiklos, vystymo šalyje (švietimo, mokslo, meno, visuomenės reakcijos) ir administravimo funkcijas. Šių funkcijų vykdymui reikia didelių finansinių išteklių, kurių svarbiausias, nuo seniausių laikų žinomas šaltinis yra mokesčiai. Mokesčių sistema - tai lyg sandoris tarp valstybės ir piliečio, kuriame nuolat vyksta optimalaus abiejų pusių intereso suderinimo paieška. Siekiama atrasti tokias mokesčių sistemos sąlygas, kurios užtikrintų valstybės funkcijų vykdymą ne tik dabartiniame ekonominio ciklo etape, bet ir ateityje. Keičiantis ekonominei pasaulio struktūrai kartu keičiasi visuomeninio bei politinio gyvenimo sąlygos. Dėl to kinta ir žmonių pažiūros į mokesčius. Todėl norint suprasti mokesčių politikos esmę nepakanka išanalizuoti vien tik šių dienų mokesčių sistemą, bet svarbu žinoti tos sistemos kaitą įvairiais istoriniais laikotarpiais. Ypač tai svarbu kalbant apie Lietuvos mokesčių politiką, nes šiuo metu mokesčių sistema Lietuvoje nėra nusistovėjusi.
Vardas: tomas
Darbo pavadinimas: Šiuolaikinė mokesčių sistema ir jos įtaka ekonomikai
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 126 kB
Bylos pavadinimas: siuolaikine_mokesciu_sistema.zip
siuolaikine_mokesciu_sistema.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: administravimo formos, mokesčių sistema, nekilnojamo turto mokestis, imoniu valdymo sistema, nekilnojamojo turto mokestis.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557