top


Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kraujas. Referatas

(Biologija. Referatas, 14 puslapių, 254kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Kraujo sudėtis. Pagrindinės kraujo ligos. Kraujo grupės. Ką rodo bendras kraujo tyrimas. Naudota literatūra. Kraujas yra skystas organizmo audinys. Jis cirkuliuoja uždaroje kraujagyslių sistemoje ir iriguoja (plauna ir drėkina) visus organizmo audinius bei organus. Jis kartu su limfa ir audinių skysčiu sudaro vadinamąją vidine organizmo terpę, kuri lemia beveik visas organizmo atliekamas funkcijas. Kraujo susidarymas ir vystymasis organizme vadinamas kraujo gamyba. O jo tekėjimas kraujagyslėmis ir širdies ertmėmis - kraujotaka. Kraujas yra raudonas, nes tokią spalvą lemia eritrocitų pigmentas hemoglobinas. Taip pat yra sūrus dėl jame esančio natrio chlorido ir kitų druskų. Kraujas susideda iš skystosios dalies - kraujo plazmos ir forminių dalelių: eritrocitų - jie perneša deguonį, leukocitų - atlieka apsauginę funkciją: "užpuola" ir "praryja" bakterijas, trombocitų - jie skatina kraujo krešėjimą. Kraujyje tai pat yra ir baltymų, angliavandenių, tarpinių apykaitos produktų, mineralinių medžiagų, hormonų, fermentų, antikūnų, azoto junginių. Kraujas būna keturių grupių ir turi teigiamą arba neigiamą rezus faktorių. Suaugęs žmogus turi apie 5 litrus kraujo, kuris sudaro 6-8% kūno masės. Ramybės metu kraujagyslėmis cirkuliuoja ne visas kraujas, tam tikra jo dalis “sandėliuojama” blužnyje, kepenyse. Prireikus šios sankaupos išmetamos į bendrą kraujo apytaką (tuomet susitraukia blužnis ir todėl, staiga pradėjus bėgti, jaučiamas nemalonus tempimo jausmas po kairiuoju šonkaulių lanku). Net netekus ketvirtadalio kraujo, organizmas gyvuoja be ryškesnių sutrikimų. Taip yra todėl, kad stresinėmis situacijomis kraujotaka perskirstoma taip, kad svarbiausi organai (smegenys ir širdis) gautų pakankamą aprūpinimą.
Darbo pavadinimas: Kraujas
Kategorija: Biologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 14 [?]
Referato dalykas: Biologijos referatas
Parsisiųsta: 12 kartų.
Archyvo dydis: 254 kB
Bylos pavadinimas: kraujas.zip
kraujas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

6
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: spalva, sandelių dokumentacija, kraujo grupes, skysciu, sirdies kraujagysliu, kraujo tyrimas, kraujo krešėjimą, sirdis, kraujas referatas, kraujotaka sirdies,s cgaqfjah konspektai referatas kraujas hf wt bwny wa vxt afqjcnferkqyqns yfvdfzn ewzjlbwsig =cahpspqjh crj bjnh_acg,s cgaqfjah konspektai referatas kraujas wsswt o fwsgbbzpd afqjcnferkqyqns yfvdfzn ewzjlbwsig =rcdow z hkqkp opvfqa,s cc qfjab konspektai referatas kraujas e gvtpoxk qswkzdrdwusg=afqjcnferkqyqns yfvdfzn ewzjlbwsig =kzcakittli_cc lmc rw, trombocitų krešėjimo faktoriai,s cc qfjab konspektai referatas kraujas sujmt ojcpd qsx cxcausg=afqjcnferkqyqns yfvdfzn ewzjlbwsig =vqq_vx_qrtj la xq al q, tp search, kraujas referataas, biologija apie krauja, kraujas biologgija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557