top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Maironis eileraščio Vilnius interpretacija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Maironis eileraščio Vilnius interpretacija. Interpretacija

(Lietuvių kalba. Interpretacija, 1 puslapis, 5kB)
Darbe esantys žodžiai: Eileraštyje yra pasakojama apie Vilnių. Jis rūmais dunkso tarp kalnų. Ankščiau Vilnius buvo labai garsus, didingas, o dabar jis miega. „Naktis jį rūbais tamsiais kajp dūmas dengia!“ – iš šios metaforos galima suprasti, kad dabar Vilnius prarado savo galybę. Tuo laikotarpiu, kai eilėraštis buvo parašytas, Lietuva buvo užimta Rusijos, ji prarado savo nepriklausomybę. Šis laikotarpis eilėraštyje apibūdinamas miegančio miesto metafora. Eilėraštis yra suskirstytas į tris dalis: preitį, dabartį ir ateitį. Pirmame posme yra aprasoma praeitis. Lyrinis subjektas trumpaj papasakoja, koks Vilnius buvo seniau, prieš Rusijos okupaciją. Praeitis buvo gera, Vilnius buvo garsus, galingas, skleidė spindulius Lietuvai. Antrame posme nupasakojama, kokia yra dabartis.Lyrinis subjektas apibūdiną dabartį, miegantį Vilnių. Dabartis yra visiškai priešinga nei praeitis. Ji yra sunki ir varginga. Kadangi Rusija okupavo Lietuvą, Vilnius neteko savo galybės. Trečiame posme aprasoma ateitis, kurios tikisi sulaukti lyrinis subjektas. Matome jo viltį, kad viskas pasikeis. Lyrinis subjektas mato šviesią ir gera Lietuvos ateitį.
Darbo pavadinimas: Maironis eileraščio Vilnius interpretacija
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Interpretacija
Puslapių skaičius: 1 [?]
Interpretacijos dalykas: Lietuvių kalbos interpretacija
Parsisiųsta: 15 kartų.
Archyvo dydis: 5 kB
Bylos pavadinimas: maironis_eilerascio_vilnius_interpretacija.zip
maironis_eilerascio_vilnius_interpretacija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konspektai referatas maironis eilerascio vilnius interpretacija, lietuvos okupacija, vilnius pries ausra eilerastis, Maironis, vilnius maironis interpretacija, vilnius prieš aušrą pagrindinė mintis, maironis vilnius pries ausra pagrindine mintis, maironio eilerascio vilnius interpretacija, maironis vilnius prieš aušrą pagrindine mintis, vilnius prieš aušra tema, maironis vilnius analize, vilnius pries ausra analize, maironis vilnius prieš aušrą analizė, vilnius maironio eilerastis pagrindine mintis, майронис вильнюс, maironio eilerastis vilnius pries ausra pagr mintis, maironio eilerastis vilnius pries ausra analize, vilnius pries ausra pagrindine eilerascio mintis, vilnius pries ausra pagr mintis, eilerastis vilnius pries ausra, vilnius pries ausra pagrindine mintis, eilerascio vilnius pries ausra analize, maironio vilnius pries ausra tema ir pagrindine mintis, maironis vilnius tema, vilnius pries ausra analize kur dunkso vilnius, vilnius pries ausra analize, vilnius prieš aušrą analizė, eilerastis apie ateiti, maironis vilnius analize, eilėraštis apie vilniu, maironis interpretacija apie vilniu.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557