top


Konspektai.com > Teisė > Piliečio teisinė padėtis Lietuvoje 1918-1945
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Piliečio teisinė padėtis Lietuvoje 1918-1945. Kursinis

(Teisė. Kursinis, 24 puslapiai, 35kB)
Darbe esantys žodžiai: Pilietybė. Pilietybės įgijimas ex lege. Pilietybės įgijimas optacijos būdu. Pilietybės įgijimas šeiminiu ryšiu. Natūralizacojos būdu. Pilietybės netekimas. Pilietybės atėmimas. Piietis 1922m. Konstitucijoje. Žmogaus ir piliečių teisės. Karo padėties įtaka piliečių teisėms. Socialinės teisės. Piietis 1928m. Konstitucijoje. M konstitucijos bruožai. Asmens teisės. Rinkimų teisė. Piietis 1938m. Konstitucijoje. Tautinės mažumos. Asmens ir piliečio teisės. Išvados. Summary. Bibliografijos sąrašas. Pilietis - asmuo, turintis valstybėje tam tikras teises ir pareigas, esantis valstybės kaip politinės bendrijos narys. Piliečio sąvoka atsirado miestuose, pilietis būdavo miesto pilietis, tai siejosi su miestų turėta savivalda. Šalies kaip politinės visumos narys viduramžių europoje ir vėliau būdavo pavaldinys (nes valstybės buvo monarchijos). Susidarant respublikoms piliečio sąvoka iš miesto piliečio lygio transformavosi į šalies piliečio sąvoką. Pilietybė lemia asmens teisinį statusą, o pilietybės turėjimas tai prielaida turėti visas valstybės garantuojamas teises bei laisves, įtvirtintas konstitucijoje bei įstatymuose, o tai pat vykdyti pareigas. Lietuvo respublikos pilietybės teisinio reguliavimo raida rodo, kad pilietyb4s turin5 pimiausia lėmė valstybės interesai. Keičiantis valstybės interesams , keitėsi ir pilietybės teisinis reguliavimas. Analizuoti lietuvos rspublikos pilietybės teisinį reuguliavimą bei piliečių tesių kaitą svarbu todėl, kad dtai leidzžia atskleisti piliečių teisių kitimą, nustatyti kaip ir kodėl jos kito. Šiame darbe bus analizuojamas pilietybės įgijimas, jos suteikimas , piliečių bei asmens teisės 1918 -1940m. Kadangi konstitucija – tai pagrindinis valstybės įstatymas, turintis aukščiausią teisinę galią, nustatantis šalies politinės, teisinės ir ekonominės sistemos pagrindas, tai darbe remiamasi konstitucijose išdėstytomis nuostatomis.
Vardas: alioshiukas
Darbo pavadinimas: Piliečio teisinė padėtis Lietuvoje 1918-1945
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 24 [?]
Kursinio dalykas: Teisės kursinis
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 35 kB
Bylos pavadinimas: piliecio_teisine_padetis_lietuvoje_1918_1940m.zip
piliecio_teisine_padetis_lietuvoje_1918_1940m.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: asmens socialines teise, pilietybes netekimas, zmogaus teisiu raida, viduramžių savivalda, lietuvos respublikos pilietybe,s cdmqfjac konspektai referatas piliecio teisine padetis lietuvoje nrsqt qmknd sgb vlwhbausg=afqjcngirx txhsmol gjtvrienqresrvwsig = vzhpixv ocnp _sfv iyg, piliečio padėtis visuomenėje, Lietuvos respublikos pilietybe, lietuvos pilietybe, medicina politine teisine situacija, teisines valstybes, teisine savoka pilietis, zmogaus teises konstitucijoje, žmogaus teisės, pilietis asmuo turintis valstybėje tam tikras teises ir pareigas esantis valstybės kaip politinės bendrijos narys, pilietis ex lege, galia, lietuvos konstitucijos, rinkimu teise, konstitucija, pilieciu padetis lietuvoje, pilietybė lietuvoje, tp, piliecio sąvokos, pilietybe, pilietis – tai asmuo turintis valstybėje tam tikras teises ir pareigas esantis valstybės kaip politinės bendrijos narys, lietuvos respublikos pilietybė, pilietis savoka.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557