top


Konspektai.com > Sociologija > Sveikata fizinio aktyvumo poreikis ir ugdymas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Sveikata fizinio aktyvumo poreikis ir ugdymas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
(Sociologija. Referatas, 16 puslapių, 27kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Sveikata ir sveikos gyvensenos samprata. Fizinis aktyvumas – sveiko gyvenimo būdo komponentas. Fizinio aktyvumo samprata. Fizinio aktyvumo rūšys. Fizinio aktyvumo poveikis sveikatai. Bendruomenės grupės ir jų poreikis fiziniam aktyvumui. Moksleių fizinis aktyvumas. Išvados. Literatūra. Pav. Lentelė. Visuomenės sveikata yra vienas iš svarbiausių valstybės gerovės rodiklių. Teoriniuose medicinos šaltiniuose apibrėžiama, kad sveikata yra visiškos fizinės, dvasinės ir socialinės gerovės būsena, o ne vien ligos ar negalios nebuvimas (sveikata visiems xxi amžiuje, 2000). Žmogaus sveikata tik apie 10% priklauso nuo asmens sveikatos priežiūros įstaigų veiklos, 20% - nuo paveldimumo, 20% - nuo aplinkos ir 50% nuo gyvensenos. Gyvenseną sudaro mitybos, fizinio aktyvumo, alkoholio bei tabako vartojimo ir kiti įpročiai. Visi jie sąveikauja tarpusavyje, stiprindami arba žalodami sveikatą. Sveika gyvensena – kasdieninis gyvenimo būdas, kuris stiprina ir tobulina rezervines organizmo galimybes, padeda žmogui išlikti sveikam, saugoti ir gerinti savo sveikatą. (proškuvienė 2004). Geros sveikatos, socialinės ir ekonominės žmogaus gerovės sąlyga yra fizinis aktyvumas. Pripažįstama, kad fizinė veikla yra įvairių sveikatos sutrikimų profilaktikos priemonė. Tačiau įvairių šalių faktiniai duomenys rodo, kad gyventojų fizinis aktyvumas mažėja, vis daugiau suaugusių žmonių juda nepakankamai. Pso skelbia (mickevičienė, motiejūnaitė, skurvydas, 2006), kad pasaulyje yra 17% fiziškai neaktyvių suaugusiųjų, daugiau nei 60% pasaulio gyventojų fizinis aktyvumas yra mažesnis už mažiausią rekomenduotiną, daugiau nei 30% vakarų europos gyventojų yra nepakankamai fiziškai aktyvūs, be to, šis procentas kasmet vis didėja.
Darbo pavadinimas: Sveikata fizinio aktyvumo poreikis ir ugdymas
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 16 [?]
Referato dalykas: Sociologijos referatas
Parsisiųsta: 25 kartus.
Archyvo dydis: 27 kB
Bylos pavadinimas: sveikata_fizinio_aktyvumo_poreikis_ir_ugdymas.zip
sveikata_fizinio_aktyvumo_poreikis_ir_ugdymas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: content, žmogaus sveikata, fizinis aktyvumas referatas, sveikatos ugdymo poreikis, alkoholio poveikis, sveika gyvensena ir fizinis aktyvumas,s cdoqfjaeoao konspektai referatas sveikata fizinio aktyvumo poreikis ir ugdymas urxwt k dksgaykuymcausg=afqjcnfvwfbym umxpfwvjmk uz xzw, sveikos gyvensenos referatas, isvados fizinio aktyvumo samprata, tp search, fizinis aktyvumas įvairių šalių faktiniai duomenys rodo, bendruomenes veikla, sociologija sveikata, visuomenes sveikata referatas, gyvensena ir visuomenes sveikata referatai, ugdymas referatas, referatas fizinis aktyvumas ir sveikata, fizinio aktyvumo referatas, sveika gyvensena sociologija, fizinis aktyvumas samprata, fizinio aktyvumo samprata referatas, fizinio referatas, sveikata visiems xxi amžiuje, fizinio aktyvumo ugdymas, fizinis aktyvumas referatai, sociologija ir sveikata, sveikata sociologija, fizinio aktyvumo apibrėžimas, cache xjtilvskjgsj konspektai kursinis sveikos gyvensenos samprata sveikos gyvensenos samprata, sveika gyvensena samprata.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557