top


Konspektai.com > Politologija > Perėjimas is autoritarizmo i demokratija: Lietuva ir Lenkija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Perėjimas is autoritarizmo i demokratija: Lietuva ir Lenkija. Referatas

(Politologija. Referatas, 12 puslapių, 22kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Reformų ir revoliucijų europoje prielaidos ir priežastys. Kultūrinės – socialinės prielaidos. Gorbačiovo reformos. Lietuvos kelias link demokratijos. Sąjūdžio gimimas ir veikla. Baltijos kelias. Kovo 11 – osios nepriklausomybės akto paskelbimas. Lenkijos kelias link demokratijos. „solidarumo“ gimimas ir veikla. Prezidento institucijos stiprėjimas ir demokratinės tvarkos sukūrimas. Išvados. Literatūros sąrašas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad perėjimas iš nedemokratinio valdymo į demokratinį nereikalauja ilgu tyrinėjimų, tačiau įsigilinus į šią problemą darosi aišku, kad perėjimas iš autoritarizmo į demokratiją dvidešimto amžiaus pabaigoje tapo ne tik Rytų ir Vidurio Europos bei Baltijos šalių problema, bet ir nuolatinių svarstymų ir ginčų arena.
Rytų ir Vidurio Europos bei Baltijos valstybių perėjimas į demokratiją yra unikalus procesas dėl kelių aplinkybių. Pirma, pasaulio istorijoje iki šiol nebuvo perėjimo iš komunistinio autoritarizmo patirties. Antra, unikali Rytų ir Vidurio Europos minėto proceso ypatybė – tai jo sinchroniškumas ir vienalaikiškumas. Savaime aišku, kad politinių režimų transformacija turėjo įvykti visose arba beveik visose komunistinės stovyklos šalyse vienu metu, nes vienai šaliai subrendus tokiam žingsniui, kitos šalys negalėjo likti abejingos. Trečia, dominuojantis taikus proceso pobūdis, išimtis tėra Rumunija, Jugoslavija, bei kai kurie buvusios SSRS regionai. Iki šiol dauguma mokslininkų ginčijasi, ar galima šį procesą pavadinti revoliucija, nes beveik visose šalyse reformos vyko taikiai ir be jėgos panaudojimo.

Darbo pavadinimas: Perėjimas is autoritarizmo i demokratija: Lietuva ir Lenkija
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Politologijos referatas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 22 kB
Bylos pavadinimas: perejimas_is_autoritarizmo_i_demokratija_lietuva_ir_lenkija.zip
perejimas_is_autoritarizmo_i_demokratija_lietuva_ir_lenkija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: prezidento, lietuva lenkija, lietuva ir demokratija, lenkija demokratija, ekonomika cekoslovakijoje, lietuvos perėjimas į demokratiją, gorbačiovas lietuvoje referatas, lenkijos perejimas i demokratija, lenkija ir demokratija, demokratinės autoritarinės, tp search, demokratija lietuvoje rasinys, revoliucijų kultūrinės išvados, lenkija kelias i demokratija, komunistine lenkija referatas, demokratija autoritarizmas, autoritarizmas lenkija, demokratija lietuvoje referatas, lietuvos perejimas is komunizmo i demokratija, is autoritarizmo i demokratija, perejimas i demokratija lietuvoje, transformacijos politinių režimų lietuva, referatas apie demokratija lietuvoje, autoritarizmo perejimas i demokratija, autoritarizmas cekoslovakijoje, perejimas i demokratija, demokratinis valdymas lietuvoje, gorbaciovo reformos lietuvoje, lenkija referatai, ssrs, demokratija lenkijoje, demokratija lietuvoje, derybos su vidurio ir rytų europos šalimis lenkija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557