top


Konspektai.com > Politologija > Politinės partijos 2
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Politinės partijos 2. Referatas

(Politologija. Referatas, 9 puslapiai, 12kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Politinių partijų atsiradimas ir raida. Politinės partijos samprata, veikla ir funkcijos. Partinės sistemos. Išvados. Politinės partijos atsirado neseniai, kartu su šiuolaikine valstybe. Politikai pradėjo burtis į partijas siekdami labai konkretaus tikslo – geriau susiorganizuoti ir palengvinti sau rinkiminę kovą. Tačiau greitai paaiškėjo, kad partijos taipogi užtikrina įvairių piliečių interesų atstovavimą bei tampa reikšminga ryšio tarp profesionalių politikų, valstybės vyriausybės ir juos remiančių eilinių piliečių priemone.Viena svarbiausių partijos veiklos sąlygų yra jos veiklos finansavimas, kurio pagrindinis šaltinis - surenkamas partijos nario mokestis. Todėl kiekvienai partijai yra labai aktualu turėti kuo daugiau šalininkų, kurie galėtų paremti partiją ne tik savo balsais rinkimų metu, bet ir savo pinigais. Be nario mokesčio, politinės partijos kartais sugeba gauti lėšų ir iš kitų finansavimo šaltinių,tarp kurių būtų galima paminėti: Interesų grupių subsidijos; Partijai priklausančių įmonių ir organizacijų pelnas; Valstybės biudžetas; Subsidijos iš užsienio.
Darbo pavadinimas: Politinės partijos 2
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 9 [?]
Referato dalykas: Politologijos referatas
Parsisiųsta: 13 kartų.
Archyvo dydis: 12 kB
Bylos pavadinimas: politines_partijos_2.zip
politines_partijos_2.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: rinkimų sistemos, politiniu partiju raida, partines sistemos raida, Politiniu partiju finansavimas, altoriu sesely politines partijos, politinės partijos partinės sistemos, politines partijos referatas, politinės partijos samprata politinių partijų fun, politiniu partiju samprata, politinės partijos referatas, politines partijos partines sistemos, politines partijos samprata, partija, tp, partines sistemos, politinės partijos, politines partijos, politines sistemos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557