top


Konspektai.com > Ergonomika > Darbo vietos estetinė ergonomika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Darbo vietos estetinė ergonomika. Referatas

(Ergonomika. Referatas, 27 puslapiai, 109kB)
Darbe esantys žodžiai: Terminas "ergonomika" kilęs iš dviejų graikiškų žodžių: "ergon" - darbas, "nomoi" - dėsnis. Taigi, žodis „ergonomika" reiškia mokslą apie darbą, jo atlikimo aplinką ir taisykles. Tai mokslinė disciplina, tirianti taisyklingo darbo atlikimo dėsnius ir žmogui tinkamos darbo aplinkos sukūrimą, žmogaus arba žmonių grupių psichofiziologines galimybes, ribas ir ypatumus darbo procese, jame naudojant įvairias technines priemones. Arba trumpiau – mokslas apie tai kaip darbo aplinką ir darbo įrankius padaryti patogesnius naudojimui. Ergonomikos mokslas naudojasi technikos, fiziologijos, psichologijos, biomechanikos, darbo medicinos ir kitų mokslų duomenimis, tokių kaip estetika.
Estetika (gr. αισθητική – „jutiminis“. Estetika nagrinėja bendrą grožio paskirtį ir jo raiškos formas menuose, gamtoje, taip pat grožio poveikį asmeniui. Be pačios menų teorijos, estetikoje nagrinėjami estetinio sprendimo bei estetinės jausenos ir išgyvenimo klausimai. Estetika nagrinėja visas meno kryptis: muziką, dailę, literatūrą, architektūrą, choreografiją ir kita.
Kodėl darbinė aplinka turi atitikti estetinius poreikius?
Estetika- tai mokslas apie meną, grožį. Gamybinė estetika nagrinėja objektyvius grožio dėsnius materialinėje gamyboje. Drabas turi būti nevarginantis, našus ir patrauklus. Todėl tarnybinės, gamybinės patalpos, darbo vieta, įrengimai ir įrankiai turi kelti estetinį pasitenkinimą. Kuo labiau darbinė aplinka atitinka žmogaus estetinius poreikius, tuo geresnė nuotaika mažiau pervargsta nervų sistema, mažiau sunaudojama energijos. Visa tai didina našumą, keičia požiūrį į darbą.
SPALVŲ REIKŠMĖ
Spalvos mus įkvepia ir nuramina, migdo ir budrina. Kokias pasirinkti, kad gyvenimas savo erdvėje būtų mielas?
Į savo namų interjerą įsileiskime savo spalvas. Nuo jų priklauso , kaip jausimės namuose. Juk spalva veikia nuotaiką, kambario temperatūrą, mažina arba didina erdvę, suteikia arba atima jaukumą. Susipažinkime, ką reiškia interjero spalvos.
Darbdavys, siekdamas sudaryti optimalias darbo sąlygas, privalo atsižvelgti ne tik į darbo pobūdį, veiksnius, įtakojančius darbo sudėtingumą, bet ir į darbuotojo asmenines savybes ir poreikius (amžius, fizinė būklė ir pan.)
Darbo sąlygų optimizavimas remiasi į tam tikrus darbo aplinkos, darbo vietos, darbo įrenginių, darbo laiko planavimo ir kt. reikalavimus, reglamentuotus Lietuvos respublikos įstatymais, ir Europos sąjungos nustatytais standartais
Tinkamų darbo sąlygų užtikrinimas darbuotojams yra svarbus personalo politikos veiksnys, nes jos sąlygoja daugelį darbuotojų reakcijų: jų darbo efektyvumą, rezultatų kokybę, pasitenkinimą darbu, be to, tiesiogiai veikia darbuotojų fizinę, emocinę ir intelektualinę sveikatą

Vardas: Rasa
Darbo pavadinimas: Darbo vietos estetinė ergonomika
Kategorija: Ergonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 27 [?]
Referato dalykas: Ergonomikos referatas
Parsisiųsta: 34 kartus.
Archyvo dydis: 109 kB
Bylos pavadinimas: ergonomikos_referatas.zip
ergonomikos_referatas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: fizine aplinka, medicinos personalo, laiko planavimo priemone, estetiniai zmogaus poreikiai, estetine aplinka, ergonomika ir darbo vietos estetika, estetikos ergonomika, ka reiskia terminas ergonomika, estetinė aplinka darbo vietoje, nemokamas referatas apie estetikos moksla, ergonomika referatas, estetika darbo vietoje, ergonomika darbo vietos estetika, darbo aplinkos estetika, erdveje, estetika darbo aplinkoje, estetika gamtoje, grozio, fizinė aplinka, darbo vietos ergonomika spalvos, cewqfjaf konspektai referatas darbo vietos estetine ergonomika etbgt nob bo qtpy dgusg=afqjcnhoip taj lpjto um rb blg asig = vj ofadvbgpl exzexlmg, namu reiksme zmogui, darbo ir technikos estetika, darbo ergonomika, darbo estetika referatas, referatas darbo estetika, referatai darbo estetika, estetika referatai, estetinė darbo aplinka, referatas darbo estetika.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557