top


Konspektai.com > Filosofija > Filosofija ir jos santykis su kitais mokslais
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Filosofija ir jos santykis su kitais mokslais. Referatas

(Filosofija. Referatas, 10 puslapių, 18kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Filosofijos samprata. Aristotelis, dekartas, beikonas. Filosofijos santykis su kitais mokslais. Išvados. Žodžiai filosofas, filosofinis, filosofija – yra plačiai žinomi šiek tiek apsišvietusiųjų tarpe. Tačiau retai kas turi aiškią pažiūrą, kas yra filosofija, jeigu nėra jos studijavęs. Mat yra didelio skirtumo tarp filosofijos ir įvairių kitų mokslų. Pavyzdžiui, kas yra fizika, chemija, mineralogija, astronomija – lengva lemtai sužinoti kad ir iš mažiausio populiaras tų mokslų vadovėlio. Tuo tarpu filosofijos objekto ir uždavinio, jos mokslinio charakterio apibrėžimas sukelia pačių filosofų tarpe nesiliaujamų ginčų; ir iki šiol, nežiūrint kelių tūkstančių metų filosofinių tirinėjimų istorijos, neturime ir faktiškai negalima dar ir dabar sustatyti net ir trumpučio, elementarias žinias duodančio filosofijos vadovėlio, kuris nesueitų i koliziją su mažesnės ar didesnės filosofinės srovės pažiūromis. Judinant klausimą, pavyzdžiui, kas yra fizika, chemija, galima tenkintis pakartojus, kas apie tai pateikiama tų mokslų vadovėliuose. Tuo tarpu sąmoningai atsakant į klausimą, kas yra filosofija, tenka savo pažiūrą visašališkai pagrįsti, nes kitaip atsakymas atrodytų apriorinis, savavalis. Tai padaryti visai galima, tik išsprendus visus pagrindinius klausimus, kurie duoda ginčams pagrindo. Kadangi tie ginčai paliečia įvairių filosofijos dalių ir klausimų sprendimą, todėl visai pagrįstą filosofijos definiciją galima duoti, tik kritiškai suvedus sąskaitas su įvairiomis filosofinėmis sistemomis, taigi tik savo filosofinių tyrinėjimų gale.
Darbo pavadinimas: Filosofija ir jos santykis su kitais mokslais
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 10 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 6 kartus.
Archyvo dydis: 18 kB
Bylos pavadinimas: filosofija_ir_jos_santykis_su_kitais_mokslais.zip
filosofija_ir_jos_santykis_su_kitais_mokslais.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: kas yra filosofija, dekartas, filosofijos santykis mokslu, aristotelis fizika, fizikos rysys su kitais mokslais, filosofijos samprata santykis su mokslais, filosofijos santykis su mokslais, filosofija kaita, astronomijos rysys su kitais mokslais, Astronomija, istorijos filosofija, filosofija susijusi su kitais mokslais, filosofija santykis su kitais mokslai, politines filosofijos santykis su kitais mokslais, fizika, filosofija santykis kitais, filosofija ir santykis su kitais, filosofija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557