top


Konspektai.com > Teisė > ES Ombudsmenas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

ES Ombudsmenas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
(Teisė. Referatas, 10 puslapių, 20kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Europos ombudsmeno skyrimas. Europos ombudsmeno kompetencija. Skundo tyrimo eiga. Išvados. Literatūra. Jau ilgą laiką demokratinėse valstybėse yra siekiama garantuoti žmogaus pagrindinių teisių ir laisvių apsaugą, užtikrinti, kad viešojo administravimo institucijų pareigūnai nepažeidinėtų piliečių teisių. Į žalą, atsirandančią kaip netinkamo administravimo pasekmę, pirmiausia buvo atkreipta dėmesį Švedijoje. Buvo pastebėta, jog tokie netinkamo administravimo pasireiškimai, kaip piktnaudžiavimas valdžia, biurokratizmas, nesąžiningumas, nekompetencija ir pan. nulemia piliečių nepasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis, ir tuo pačiu skatina teisinio nihilizmo plitimą. Todėl, siekiant išvengti arba bent jau sumažinti neigiamas netinkamo administravimo pasekmes, Švedijoje 1809 m. buvo įkurta ombudsmeno institucija. Vėliau ji pradėjo veikti Suomijoje (1919 m.), Danijoje (1953 m.), Norvegijoje (1962 m.). Per paskutiniuosius dvidešimt metų pasaulyje žmogaus teisių gynėjų – ombudsmenų institucijų – skaičius išaugo nuo 40 iki 320. Tarptautinis Ombudsmenų institutas pasiūlė tokį ombudsmeno instituto apibrėžimą: „Ombudsmenas yra Konstitucijoje ar įstatyme numatyta institucija, vadovaujama nepriklausomo, aukštos kvalifikacijos, atskaitingo parlamentui pareigūno, kuris tiria piliečių skundus dėl valstybės institucijų pareigūnų netinkamų veiksmų arba pradeda tyrimą savo iniciatyva, ir turi įgaliojimus atlikti tyrimą, pateikti rekomendacijas, nurodančias, kaip reikėtų atstatyti pažeistas piliečių teises ar užkirsti kelią jų pažeidimui, bei parengti ataskaitas.“ Daugelyje šalių ombudsmenas vadinamas skirtingais pavadinimais, o jo prasmė kiekvienoje šalyje skirtinga tiek, kiek skiriasi kultūrinė, politinė, ekonominė sistema.
Vardas: sankcija
Darbo pavadinimas: ES Ombudsmenas
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 10 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 8 kartus.
Archyvo dydis: 20 kB
Bylos pavadinimas: es_ombudsmenas_referatas.zip
es_ombudsmenas_referatas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: pilieciu teises, europos teise, kono menas, ES ombudsmenas, ombudsmeno institutas lietuvoje ir pasaulyje, politinė valdžia, es ombudsmeno kompetencija, es ombudsmeno intitutas,s cceqfjaaoey konspektai referatas es ombudsmenas puhftqwqh sgbln hocwusg=afqjcnfcyt_ybgr oseqjfnvqnub mgsig =jmwlop ogjcwmzf bxw, viesojo administravimo institucija, kas yra svedijos ombudsmenas, kada įsteigta ombudsmeno institucija lietuvoje, viesojo administravimo instituciju sistema, ombudsmeno institucija svedijoje, piktnaudžiavimas valdzia, švedijos ombudsmenas, es ombudsmenas, diplominis darbas ombudsmenas es, žmogaus teisių apsauga europos sąjungoje europos ombudsmeno institucija, ombudsmeno institutas, ombudsmeno institucija, ombudsmenas lietuvoje, europo ombudsmenas referatas, europos sajungos ombudsmeno formavimasis, zmogaus sauga, biurokrat, europos ombudsmenas referatas, ombudsmeno institucijos es.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557