top


Konspektai.com > Teisė > 5 darbo teisės uždaviniai atsakymai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

5 darbo teisės uždaviniai atsakymai. Konspektas

(Teisė. Konspektas, 9 puslapiai, 12kB)
Darbe esantys žodžiai: Vida dirbo poliklinikoje registratore. Darbdavio priversta (pagrasino atleisti už drausminius prasižengimus), Vida 2003-09-02 d. Parašė pareiškimą atleisti ją iš darbo pagal LR DK 127 str. (darbuotojo pareiškimu) nuo 2003-09-02 d, bet vėliau savo sprendimą pakeitė ir 2003-09-04 d. Parašė naują pareiškimą, kuriuo rugsėjo 2 d. Pareiškimą atšaukė. Tačiau darbdavys gavęs Vidos pareiškimą, tą pačią dieną ją iš darbo atleido. Darbdavys motyvuoja tuo, kad jokios prievartos Vidai netaikė ir ji savo noru parašė pareiškimą, o esant darbuotojo prašymui jį atleisti nuo tos pačios dienos, neprivalu laukti nei 3, nei 14 dienų, todėl atleista Vida buvo nuo pareiškime nurodytos dienos. Kas šioje situacijoje teisus? Kokią reikšmę turi 3 ir 14 d. Terminas? Ar galėjo Vida atšaukti savo pareiškimą? Ar gali Vida įrodyti jai taikytą prievartą rašyti prašymą atleisti iš darbo? Ar galėjo Vida prašyti atleisti ją iš darbo tą pačią dieną? Koks yra įstatymo numatytas terminas darbuotojo prašymui dėl atleidimo pateikti? Koks darbo teisės principas turėtų būti taikomas šioje situacijoje? Atsakymas: Kas šioje situacijoje teisus? Uždavinyje aprašytoje situacijoje teisus darbdavys, nes darbuotoja Vida pati prašyme nurodė konkrečią atleidimo dieną. Darbdavys turėjo pilną teisę ją atleisti iš darbo nuo prašyme nurodytos dienos. Kokią reikšmę turi 3 ir 14 d. Terminas? 14 dienų terminas tai bendras terminas, norint nutraukti darbo sutartį darbuotojo prašymu. Jis skirtas įspėti darbdavį apie numatomą sutarties nutraukimą, kad jis galėtų pasirengti būsimam atleidimui (surasti kitą darbuotoją, sutvarkyti atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju reikalus ir pan.). Įspėjimo laikui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju. 3 dienų terminas - skirtas darbo sutarties nutraukimui darbuotojo prašymu dėl svarbių.
Vardas: Rūta
Darbo pavadinimas: 5 darbo teisės uždaviniai atsakymai
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 9 [?]
Konspekto dalykas: Teisės konspektas
Parsisiųsta: 52 kartus.
Archyvo dydis: 12 kB
Bylos pavadinimas: 5_darbo_teises_uzdaviniai_atsakymai.zip
5_darbo_teises_uzdaviniai_atsakymai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbo teisės uždavinių sprendimai, teises istorijos uzdavinyno atsakymai, teises uzdaviniu sprendimas, darbo teisės uždaviniai, teises istorijos uzdavinynas atsakymai, darbuotoju teises, darbo sutarties reiksme, teises situacijos ir sprendimai, darbo teises uzdavinio sprendimas, situacija is darbo teises, atsakymai i darbo teises uzduotys, darbo teises uždaviniai, darbo teise uzduotys, darbo teise situacija, darbo teises uzduotys, darbo teises situacijos sprendimas, darbo teises situacija, darbo teises uzdavinynas, darbo teise uzdaviniai, užduotis darbo teisė,s chaqfjad konspektai referatas darbo teises uzdaviniai atsakymai q yt jlncjmswaf_ wjbwusg=afqjcnfhbkqhzt mvanffqmua iwbw sg, ruta, Darbo teisės uždavini,s cdmqfjac konspektai referatas darbo teises uzdaviniai atsakymai intot yg gtnl mbcqusg=afqjcnfhbkqhzt mvanffqmua iwbw sg.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557