top


Konspektai.com > Vadyba > Individas ir visuomenė. Individo pareigos ir atsakomybė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Individas ir visuomenė. Individo pareigos ir atsakomybė. Rašinys

1
1
2
2
(Vadyba. Rašinys, 3 puslapiai, 6kB)
Darbe esantys žodžiai: Individas ir visuomenė. Individo pareigos ir atsakomybė. Individas nėra paprastas gamtos padaras. Daugybė ryšių jį sieja su kitais žmonėmis, sudarydami visuomeninio gyvenimo pamatą. Jie veikia ir išoriškai reiškiasi per žmonių kuriamas bei ugdomas kultūros institucijas. Tad kultūra plačiausia šio žodžio prasme ir yra tai, kas mūsų gyvenimą padaro tikrai žmogišką ir atskiria jį nuo gyvūnijos pasaulyje tvyrančios tvarkos. Kiekvienas individas turi savo teises ir laisves. Laisvė neprisirišimas prie nuodėmės, vergavimo asmeniui, daiktui. Mes gyvename demokratinėje šalyje, kur žmogaus gyvenimas nėra apribotas jokiais griežtais draudimais, bet individo asmeninė laisvė negali būti suprantama tiesmukiškai, kaip gyvenimas nesilaikant jokių dorovės normų ir atsakomybės. Gyvenimą reikia suprasti kaip pareigą. Norma. Įstatymo laikymasis. Pirmiausia, gal reikėtų pradėti kalbėti apie tai, kas apskritai yra individas, kokią reikšmę jis turi visuomenės formavimuisi. Individas nėra paprastas gamtos padaras. Daugybė ryšių jį sieja su kitais žmonėmis, sudarydami visuomeninio gyvenimo pamatą. Jie veikia ir išoriškai reiškiasi per žmonių kuriamas bei ugdomas kultūros institucijas. Tad kultūra plačiausia šio žodžio prasme ir yra tai, kas mūsų gyvenimą padaro tikrai žmogišką ir atskiria jį nuo gyvūnijos pasaulyje tvyrančios tvarkos. Kiekvienas individas turi savo teises ir laisves. Laisvė neprisirišimas prie nuodėmės, vergavimo asmeniui, daiktui. Mes gyvename demokratinėje šalyje, kur žmogaus gyvenimas nėra apribotas jokiais griežtais draudimais, bet individo asmeninė laisvė negali būti suprantama tiesmukiškai, kaip gyvenimas nesilaikant jokių dorovės normų ir atsakomybės. Pasak poeto Justino Marcinkevičiaus, gyvenimą reikia suprasti kaip pareigą: kaip žmogaus pareiga žmogui, jo pareigą visuomenei, kaip pareigą tautai, tačiau tai nėra tiesioginis reiškinys. Jis jaučiamas kasdieniniame mūsų gyvenime, nors nėra teisiškai..
Vardas: Milda
Darbo pavadinimas: Individas ir visuomenė. Individo pareigos ir atsakomybė
Kategorija: Vadyba
Darbo tipas: Rašinys
Puslapių skaičius: 3 [?]
Rašinio dalykas: Vadybos rašinys
Parsisiųsta: 5 kartus.
Archyvo dydis: 6 kB
Bylos pavadinimas: individas_ir_visuomene_individo_pareigos_ir_atsakomybe.zip
individas_ir_visuomene_individo_pareigos_ir_atsakomybe.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: žmogaus teises laisves pareigos, asmenine laisve pareiga, gyvenimo prasme, rasinys zmogaus pareiga, rasinelis apie pareiga, samprotavimo rasinys apie laisve, kultura visuomene, musu teise ir pareigos vesomenei rasinys, žmogaus teises pareigos, samprotavimo rašinys apie laisvę, rasinys visuomenes pokyciai, rysys su visuomene rasinys, zmogaus laisve rasinys, visuomenė rašinys, rasinys musu teises ir pareigos visuomeneje, samprotavimas apie zmogaus atsakomybe, musu teises ir pareigos visuomenei, laisvės ir teisės rašinėlis, gyvenimą reikia suprasti kaip pareigą, zmogus nejauciantis pareigos rasinys, samprotavimo rasinys apie zmogaus pareiga, asmens laisve rasinys, samprotavimo rasinys apie atsakomybe, teises ir pareigos visuomenei, marcinkeviciaus, asmens laisve ir pareiga visuomenei, visuomene rasinys, zmogaus pareiga rasinys, pareiga ir atsakomybe rasinys, samprotavimo rasinys apie pareiga, zmogaus atsakomybe, rasinelis atsakomybe, samprotavimo rašinys apie pareiga.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557