top


Konspektai.com > Politologija > Valdžių padalijimo principo interpretavimas pagal Konstitucinio Teismo nutarimus
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Valdžių padalijimo principo interpretavimas pagal Konstitucinio Teismo nutarimus. Kursinis

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
32
32
33
33
34
34
35
35
36
36
(Politologija. Kursinis, 36 puslapiai, 56kB)
Darbe esantys žodžiai: Įžanga. Valdžių padalijimo principo atsiradimas ir raida. Valdžių principo teorijos atsiradimas ir raida. Valdžių padalijimo įtvirtinimas pirmosiose konstitucijose. Valdžių padalijimo principo raida lietuvoje. Valdžių prigimtis pagal lietuvos respublikos konstituciją. Įstatymų leidžiamoji valdžia. Vykdomoji valdžia. Teisminė valdžia. Valdžių padalijimo principo interpretavimas pagal Lietuvos respublikos konstitucinio teismo nutarimus. Valdžių atskyrimas ir savarankiškumas. Valdžių pusiausvyra („stabdžiai ir atsvaros“). Valdžių sąveika. Išvados. Summary. Literatūra. Valdžių padalijimo principas – tai vienas svarbiausių konstitucinės santvarkos principų. Jį pripažįsta ir taiko visos demokratinės ir teisinės valstybės. Šis principas istoriškai susiformavo XVIII a. kaip atsvara absoliutizmui, vienose rankose sukoncentruotai valdžiai, kuri lemia socialinį neteisingumą, diktatūrą, savivalę ir beteisiškumą. Šis principas reiškia, kad atsižvelgiant į tai, kad valstybė vykdo 3 funkcijas (leidžia įstatymus, juos vykdo ir sprendžia iškilusius ginčus), valstybės valdžia dalijama į įstatymų leidžiamąją (legislatyvinę), vykdomąją (egzekutyvinę) ir teisminę (jurisdikcinę). Tokiu valstybės funkcijų atribojimu siekiama užtikrinti valstybės valdžios institucijos negalimumą uzurpuoti visų ar kelių valstybės funkcijų ir tapti nekontroliuojama, taip visuomenei išvengiant despotizmo bei žmogaus teisių ir laisvių pažeidinėjimų.
Vardas: teise
Darbo pavadinimas: Valdžių padalijimo principo interpretavimas pagal Konstitucinio Teismo nutarimus
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 36 [?]
Kursinio dalykas: Politologijos kursinis
Parsisiųsta: 12 kartų.
Archyvo dydis: 56 kB
Bylos pavadinimas: kursinis_valdziu_padalijimo_principas_pagal_kt_nutarimus.zip
kursinis_valdziu_padalijimo_principas_pagal_kt_nutarimus.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: lietuvos valstybės raida valstybės forma pagal, valdžiu padalijimo principas, stabdziai, valdžiu padalijimo principo, valdžiu padalijimo,s cf qfjaaoao konspektai referatas valdziu padalijimo principo interpretavimas pagal konstitucinio teismo nutarimus aeyyt tdytetaaoupzhbgusg=afqjcnece jljo impxliyrswwb oushuqsig = ara vop lyaw onuksa, tp search, valdziu atskyrimas konstitucinio teismo nutarimuose,s cegqfjafoao konspektai referatas valdziu padalijimo principo interpretavimas pagal konstitucinio teismo nutarimus fnxmtsjclkn qskpqrgusg=afqjcnece jljo impxliyrswwb oushuq, valdziu atskyrimo principas, valdžių padalijimo principas pagal konstitucini teisma, kt nutarimai apie valdziu padalijima, valdziu padalijimo principo igyvendinimas, cache sv fg hk j konspektai kursinis valdžių padalijimo valdziu padalijimai teises teorija, teisinė valstybė valdžios padalijimo principas ir jo įgyvendinimas, vykdomoji legaslatyvine teismine valdzia.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557