top


Konspektai.com > Filosofija > Žmogiškosios būties problema K Jasperso filosofinėse pažiūrose
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Žmogiškosios būties problema K Jasperso filosofinėse pažiūrose. Referatas

(Filosofija. Referatas, 12 puslapių, 18kB)
Darbe esantys žodžiai: Šioje, mano manymu, kiekvieną minutę vis primenančią esančiąją žmogiškąją būtį temą nėra sunku suprasti. Į ją reikia tik įsigilinti, suvokti, kas ji, žmogiškoji būtis, yra, kokią reikšmę turi žmogaus, kaip atskiro bei vienintelio individo, gyvenime. Kiekvienas individas, suvokdamas bei matydamas save iš kito taško, būtį supranta iš to ir tik to taško, jei daugiau nesigilina bei neieško atsakymų į jam svarbius ir rūpimus klausimus. Tada jis gali pasakyti, kas jis yra, kas yra jo egzistencija, būtis. Tad aš ir norėčiau plačiau apžvelgti žmgiškosios būties svarbą, jos problemiškumą. Egzistencijos filosofija – labai skirtingų asmenybių grupės kūryba. Bendras visų egzistencialistų bruožas yra egzistencinis mąstymas. Tai mąstymas, kuriam rūpi individo egzistencija, kuris norėtų, kad ir tas individas ja susirūpintų, mąstymas, atsisakęs visai teorinio požiūrio į pasaulį. Šios mąstymo krypties pradininku reikia laikyti Kierkegaard'ą. Kiti atstovai: visų pirma Martinas Heideggeris, savo filosofiją vadinęs fundamentine ontologija; jo įtakoje formavosi Sartre'o egzistencializmas, prie pastarojo šliejosi Albertas Camus ir Simone de Beauvoir. Vokiečių egzistencialistas Karlas Jaspersas aiškiai yra nuošalyje nuo minėtųjų filosofų ir nenortų, kad jo filosofija būtų vadinama egzistencializmu.
Vardas: rokens
Darbo pavadinimas: Žmogiškosios būties problema K Jasperso filosofinėse pažiūrose
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 18 kB
Bylos pavadinimas: zmogiskoji_butis_jasperso_filosofinese_paziurose.zip
zmogiskoji_butis_jasperso_filosofinese_paziurose.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: karlo jasperso filosofija, Jasper, jaspersas buties problema, k jasperso zmogiskosios buties problema,s cgwqfjad konspektai referatas zmogiskosios buties problema kjasperso filosofinese paziurose yvomt frm te qsd bwxcqusg=afqjcnh qlns jqkib amct oejovqsig =o fepvbw lizdfomllu lw,s cckqfjaa konspektai referatas zmogiskosios buties problema kjasperso filosofinese paziurose btcht vjozvsgbc z caqusg=afqjcnh qlns jqkib amct oejovqsig =jtddmwokxugahivygqeofg, egzistencializmas jasperas, būties problema jaspersas, k jaspersas egzistencialistas, filosofas k jasperso individo būtis, zmogiskosios buties problema, jasperso problemų aktualumas, buties problemos jaspersas, buties problema k jaspero filosofinese aziurose, žmogiškosios būties problema k jasperso filosofijoje, žmogaus buties problemiskumas egzistencija filosofija, jasperso darbai, jasperso filosofija, žmogiškosios būties problema k jasperso filosofinėse pažiūrose, kas yra žmogiškoji būtis, karlas jaspersas, individas, filosofija buties problema.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557