top


Konspektai.com > Politologija > Pilietinė visuomenė ir NVO konspektas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Pilietinė visuomenė ir NVO konspektas. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
(Politologija. Konspektas, 22 puslapiai, 68kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Taikos sutarties samprata, galia ir forma. Taikos sutarties samprata. Taikos sutarties galia. Taikos sutarčių forma. Taikos sutarčių galiojimo sąlygos ir jų negaliojimas. Teisminio susitaikymo esmė, formos, etapai ir priemonės. Susitaikymo esmė. Susitaikymo formos. Sutaikymo etapai ir priemonės. Teisminis taikos sutarčių tvirtinimas bei procesinės problemos. Teisminis taikos sutarčių tvirtinimas. Taikos sutarčių procesinės problemos. Teisminio susitaikymo sąlygos cilinio proceso kodekse. Sutaikymo apeliacinės instancijos teismuose specifika. Išvados. Literatūros sąrašas. Ginčai yra įprastas žmonių bendruomenių reiškinys. Č. Diksono žodžiais tariant „jeigu neturite konfliktų, pasitikrinkite, ar turite pulsą“. Įsisąmoninusi tai, kad tarpasmeniniai konfliktai neišvengiami, nuo destruktyvaus jų poveikio visuomenė mėgina apsisaugoti kurdama teisės sistemas. Taip jau susiklostė, kad šioms sistemoms būdingas abstraktumas, formalumas, sudėtingumas ir prievartinis neatitikimų šalinimas. Žinoma, klasikinės teisės sistemos aksioma teigia, kad vienintelis „civilizuotas“ ginčų sprendimo būdas yra teismas. Tačiau teismas šiomis dienomis pasižymi didelėmis laiko ir lėšų sąnaudomis. Pasitikėjimo rodikliai yra žemi ne tik Lietuvoje. Be to, teismo procesas grindžiamas kaltinimais ir pasiteisinimais, autokratišku sprendimu, teisimu. Tačiau egzistuoja kita gana patraukli ir civilizuota alternatyva – neprievartinis, taikus ginčų išsprendimas. Naujuosiuose Lietuvos materialiosios ir proceso teisės šaltiniuose atsirado daugiau vietos taikiam ginčų išsprendimui.
Vardas: svecias
Darbo pavadinimas: Pilietinė visuomenė ir NVO konspektas
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 22 [?]
Konspekto dalykas: Politologijos konspektas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 68 kB
Bylos pavadinimas: pilietine_visuomene_ir_nvo_medziaga.zip
pilietine_visuomene_ir_nvo_medziaga.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konfliktai sprendimas, teismo sprendimu, poltinįs visuomenės konspektai,s ccuqfjaa konspektai referatas pilietine visuomene ir nvo konspektas zc gt_hclole qsv k cawusg=afqjcnec bmgjjwxvpzd jp jtcbhfiita, tarpasmeniniai konfliktai, konspektas, pilietine visuomene referatas nemokami, sutarciu, pilietine visuomene ir nvo.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557