top


Konspektai.com > Politologija > Rinkimų sistemų lyginamoji analizė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Rinkimų sistemų lyginamoji analizė. Kursinis

(Politologija. Kursinis, 26 puslapiai, 47kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Rinkimai ir jų charakteristika. Rinkimų sąvoka ir jų ypatybės. Rinkimų organizavimo procesas. Rinkimų sistemos. Mažoritarinė (daugumos) rinkimų sistema. Proporcinė rinkimų sistema. Mišri rinkimų sistema. Rinkimų sistemų proporcingumas. Rinkimai ir jų sistemos lietuvos kontekste. Lietuvos rinkimai ir jų sistemų raida ssrs sudėtyje. Lietuvos rinkimų raida atgavus nepriklausomybę. Lietuvos respublikos prezidento rinkimai ir jų ypatybės. Piliečių įtaka rinkimams ir įstatymų leidybai. Išvados. Summary. Literatūros sąrašas. Rinkimai yra vienas iš svarbiausių valstybės valdžios legitimacijos būdų. Rinkimų sistema tai mechanizmas, kuris įgalina rinkėjų preferencijas išreikšti balsais ir pagal šiuos balsus paskirstyti mandatus renkamajame valdžios organe. Išreikšti savo nuomonę politiniais klausimias ir pateikti argumentus. Išanalizuoti mokslinę literatūrą, įstatymus, Konstituciją, bei kitus šaltinius susijusius su rinkimais. Atskleisti rinkimų sistemų trūkumus ir privalumus, remiantis kitų mokslininkų nuomone ir darbais. Palyginti kaip keitėsi rinkimai, laikotarpyje nuo SSRS iki šių dienų. Įvertinti Lietuvos mišriosios rinkimų sistemos ypatybes. Šio darbo tikslas- išnagrinėti ir palyginti rinkimų bei jų sistemų ypatybes. Atkreipti dėmesį į Lietuvos rinkimų raidą, lyginant ją su Sovietų Sąjungos rinkimų raida. Taip pat nusakyti Lietuvos Respublikos rinkimų organizavimo dėsnius, valstybės piliečių vaidmenį visuomeniniame politiniame gyvenime, prezidento rinkimų ypatybes.
Vardas: Kristina
Darbo pavadinimas: Rinkimų sistemų lyginamoji analizė
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 26 [?]
Kursinio dalykas: Politologijos kursinis
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 47 kB
Bylos pavadinimas: rinkimu_sistemu_lyginamoji_analize.zip
rinkimu_sistemu_lyginamoji_analize.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: įstatymų leidyba, lygių, amp cc qfjab konspektai referatas rinkimu sistemu lyginamoji analize par tdsef go tiw bgusg=afqjcnfsku ffszhbohsozqzjej ziqzasig =v nqdn j hycphm eancw,s cdiqfjacocg konspektai referatas rinkimu sistemu lyginamoji analize xdv oom csgazxatdaqusg=afqjcnfsku ffszhbohsozqzjej ziqzasig =haqoukkpm ackwm j kbpq, rinkimų analizė, rinkimu sistemos ssrs, politologija rinkimu sistemos, rinkimu sistemos lietuvoje, rinkimu raida, mazoritarine ir proporcine rinkimu sistema, misrioji rinkimu sistema, rinkimų sąvoka ir jų ypatybės, rinkimų sistemų mažoritarinė proporcinė ir mišrioji lyginamoji analizė, mažoritarinė rinkimų sistema, lyginamoji analizė, daugumos rinkimu sistema, rinkimu sistemos politologija, lyginamoji analize, politologijos rinkimai ir rinkimų sistemos, lietuvos rinkimu sistema, rinkimai, lyginamoji politologija, rinkimu sistemos, rinkimų sistemos lietuvoje.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557