top


Konspektai.com > Menai > Kalvystės menas. Meninė kalvystė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kalvystės menas. Meninė kalvystė. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
(Menai. Referatas, 10 puslapių, 13kB)
Darbe esantys žodžiai: Kas yra kalvystė? Kalvystės istorija. Meninės kalvystės grožis bei ilgaamžiškumas. Baltų simboliai kalvystėje. Meninė kalvystė Lietuvoje. „saulutės“ lietuvių kalvystėje. Kalvyste - vienas iš seniausių amatų, kurio esmė yra daiktų kalimas iš metalų. Senovėje kalvystė neretai apimdavo ir rūdos paiešką, metalo išlydymą. Dabar kalviai suvokiami, kaip žmonės, dirbantys su geležimi ir plienu, bet kalviai neretai dirbdavo ir su kitais metalais - bronza, žalvariu, variu ir kt. Menines kalvystes, kaip liaudies meno šakos, stilistiniai principai Lietuvoje susiformavo jau ankstyvaisiais viduramžiais. Ilgainiui kiekvienas kaimas turėjo savo kalvį. Kai kuriuose kaimuose būdavo net po du kalvius: vienas jų - ūkio, kitas - meno reikalams. Kalvystė - sunkus, vyriškas darbas, reikalaujantis fantazijos, sumanumo ir žaibiškos orientacijos. Metalą "prakalbinti" nesudėtinga - tereikia mokėti jo kalbą. Žaizdre iki raudonumo įkaitusią geležies gabalą imi žnyplėmis, dedi ant priekalo ir talžai plaktuku ar kūju.
Vardas: Erika
Darbo pavadinimas: Kalvystės menas. Meninė kalvystė
Kategorija: Menai
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 10 [?]
Referato dalykas: Menų referatas
Parsisiųsta: 18 kartų.
Archyvo dydis: 13 kB
Bylos pavadinimas: menine_kalvyste.zip
menine_kalvyste.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: audi istorija, metalo kalimas, baltu, ilgaamžiškumas, kalviu darbai, meni nes kalvystes pagrindai, kalvyste referatas nemokamai, kalvyste senoves lietuvoje, menine kalvyste referatas, stili,s cd qfjad konspektai referatas menine kalvyste sernt smo ku qw wpg causg=afqjcnfxsjue uwwgq qgcfslnvvbb wsig =naf nugdyqvr zguzzrpow, tp search,s ccsqfjabofa konspektai referatas menine kalvyste c ndt yldmfw qw aqusg=afqjcnfxsjue uwwgq qgcfslnvvbb wsig =c wa phtfnrhf ureia, kas yra kalvyste, kalvystės pagrindai, kalvystes pagrindai, menokalvyste, kalvystes darbai senoveje, referatas kalvystės raida lietuvoje, kalvio darbai, saulutes kalvyste, kalvystė dabar, kalvystesmenas eu, seni zmones, meninė kalvystės istorija, meno istorija, kas yra grozis, meninė kalvystė lietuvoje, kalvyste viduramžiais, grožis, meninės kalvystės referatas, referatas apie kalvius, kalviu senovės istorija, kalvystes saulutes.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557