top


Konspektai.com > Teisė > Civilinės teisės samprata
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Civilinės teisės samprata. Referatas

(Teisė. Referatas, 8 puslapiai, 15kB)
Darbe esantys žodžiai: Mano darbo tikslas atsakyti ir tris sau iškeltus klausimus. Kas tai. Civilinės teisės samprata? Civilinės teisės principai? Civilinės teisės šaltiniai? Žmonių bendruomenėje egzistuojantys santykiai tarp žmonių - visuomeniniai santykiai. Tie visuomeniniai santykiai, kurie sureguliuoti teisės normomis - teisiniai santykiai. Išskiriamos dvi teisės rūšys: pozityvioji teisė, prigimtine teisė. Pozityvioji teisė - tai taisyklės, kurių laikymasis yra sankcionuotas valstybės prievarta. Prigimtinė teisė - tai amžinų ir nekintančių normų visuma. Jų pagrindą sudaro išsamus vaizdinys apie žmogų, žmogaus giminės tapatumą laike ir erdvėje, žmogaus reikmių nekintamą pobūdį. Atsakęs į sau iškeltus klausimus, priėjau išvados, jog civiline teise sukurta sureguliuoti visuomeniniams santykiams.ginti žmogaus teises ir orumą.civilinė teisė - tai teisės šaka, kurios normos reguliuoja lygių ir vienas kitam nepavaldžių subjektų visuomeninius turtinius santykius ir su jais susijusius, taip pat ir nesusijusius, asmeninius neturtinius santykius. Tai svarbiausia privatinės teisės šaka.
Vardas: raminta
Darbo pavadinimas: Civilinės teisės samprata
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 8 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 15 kB
Bylos pavadinimas: civilines_teises_referatas.zip
civilines_teises_referatas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: civiline darbo, civilines teises normos, Teises samprata, civilines teises referatas, darbo teisės samprata principai saltiniai, žmoniu bendruomeneje egzistuojantys santykiai tarp, civilines teises principai, civilinės teisės samprata, privatines teises saltiniai, civiline teises referatas, civilinė teisė referatas bylą, civiline teise referatas, civilinė teisė samprata, civilinė teisė referatas, civilines teises samprata, civilines teises normu.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557