top


Konspektai.com > Politologija > Politologijos mokslo konspektas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Politologijos mokslo konspektas. Konspektas

(Politologija. Konspektas, 32 puslapiai, 94kB)
Darbe esantys žodžiai: Politikos mokslo objektas ir politikos samprata. Politikos mokslo ištakos ir raidos etapai. Pagrindinės politikos mokslo kategorijos. Galia, autoritetas ir legitimumas. Galios formos. Autoritetas ir legitimumas. Galios pasiskirstymo visuomenėje modeliai. Totalitarizmas ir autoritarizmas – samprata, pagrindiniai bruožai ir tipai. Antikinės ir šiuolaikinės demokratijos skirtumai. Pliuralistinis demokratijos modelis. Poliarchija. Elitistinis demokratijos modelis. J. Schumpeter demokratijos teorija. Institucijų sąrangos modeliai. Parlamentinė, prezidentinė ir pusiau prezidentinė sistemos. Prezidentinės ir parlamentinės valdymo sistemos perskyra. Prezidentinio valdymo privalumai ir trūkumai. Pusiau prezidentizmas. Lietuvos partinė sistema. Interesų grupių samprata, sandara, tipologija ir funkcijos. Interesų grupių neigiamos veiklos bruožai. Interesų grupių ir valstybės sąveikos modeliai. Interesų grupės Lietuvoje. Vi. Rinkimų sistemos. Mažoritarinė, proporcinio atstovavimo ir mišri rinkimų sistemos. Kaip balsai tampa vietomis? Ką rinkėjai išrenka? Rinkimų sistemos poveikis partijų skaičiui. Vii. Politinė kultūra. Empirinė g. Almondo ir s. Verbos politinės kultūros samprata. Gyventojų politinių nuostatų poveikis demokratijos stabilumui. Materialistinės ir postmaterialistinės politinės vertybės: ingleharto teorija. Postmaterialistiniai tikslai. VIII. Politinės doktrinos. Liberalizmas, konservatizmas, socializmas ir marksizmas.
Vardas: Vidmantas
Darbo pavadinimas: Politologijos mokslo konspektas
Kategorija: Politologija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 32 [?]
Konspekto dalykas: Politologijos konspektas
Parsisiųsta: 36 kartus.
Archyvo dydis: 94 kB
Bylos pavadinimas: politikos_mokslo_konspektas.zip
politikos_mokslo_konspektas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: atstovavimo samprata, valdymo modelis, poliarchija, politinės sistemos modelis funkcijos, institucijų sąrangos modeliai parlamentinė prezi, politologijos konspektas, elitistinis demokratijos modelis, autoritarizmas, prezidentinio valdymo trukumai, prezidentinis ir parlamentinis valdymas, parlamentinis valdymas trukumai, lietuvos politine sistema, parlamentines sistemos privalumai trukumai, lietuvos partine sistema, politine kultura lietuvoje, materialistinės ir postmaterialistinės politinės vertybės, institucijų sąrangos modeliai prezidentinės ir parlamentinės valdymo sistemos perskyra prezidentinio valdymo privalumai ir trūkumai pusiau prezidentinės sistemos bruožai, prezidentinio valdymo privalumai ir trūkumai, materialistines ir postmaterialistines politines vertybes ingleharto teorija, kaip balsai tampa vietomis ką rinkėjai išrenka, prezidentines ir parlamentines valdymo sistemos perskyra, alita.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557