top


Konspektai.com > Sociologija > Socializacija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Socializacija. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
(Sociologija. Referatas, 16 puslapių, 37kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Socializacijos sąvoka. Socializacijos veiksniai. Šeima. Mokykla. Bendraamžiai. Žiniasklaida. Darbovietė. Socializacija vaikystėje. Išvados. Kryžiažodis. Literatūra. Grožinės literatūros analizė. Šio darbo tikslas – atskleisti socializacijos esmę ir ją įtakojančių pagrindinių faktorių įtaką žmogaus socializacijoje, palyginti skirtingų autorių požiūrį į socializaciją, jų apibrėžimus, bei socializaciją veikiančius faktorius. Darbo uždaviniai – atskleisti socializacijos sąvokas, jos reikšmę tiek visuomenei, tiek atskiram individui, palyginti, kaip ją apibūdina įvairūs autoriai, išsiaiškinti, kaip socializacija vyksta žmogaus raidoje, kaip visuomenę ir individą įtakoja pagrindiniai socializacijos proceso veiksniai (šeima, mokykla, žiniasklaida, bendraamžiai ir darbovietė). Panaudotas metodas – literatūros analizė ir įvairių autorių naudojamų socializacijos apibūdinimų palyginimas. Socializacija yra socialinės sąveikos procesas, kurio metu žmonės perima žinias, vertybes, nuostatas, elgesį, būtinus efektyviam dalyvavimui visuomenėje“ (Dumbliauskas, 1999). Tai labai ilgas ir visas žmogaus gyvenimo sferas apimantis procesas. Socializaciją nagrinėjo ir apie jos sampratą, reikšmę bei įtaką rašė dauguma sociologų, pedagogų ir kitų sričių specialistų.“ Sociologijoje nėra vieningos nuomonės, kuri socializacijos sąlyga – prigimtis ar kultūra – yra reikšmingesnė: vieni sociologai sureikšmina vieną sąlygą, kiti – kitą, tačiau visi pripažįsta, kad socializacija yra abiejų šių sąlygų sąveikos procesas.
Vardas: VIRGINIJUS
Darbo pavadinimas: Socializacija
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 16 [?]
Referato dalykas: Sociologijos referatas
Parsisiųsta: 9 kartus.
Archyvo dydis: 37 kB
Bylos pavadinimas: socializacija.zip
socializacija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: kryžiažodis, sociaizacija referatai, darbovete kaip socializacijos veiksnys, referatas socializacija, ziniasklaida, socialinė kultūra, tp search, pagrindiniai socializacijos veiksniai, socializacija sociologijoje, grozine literatura sociologijoje, sociologija grožinėje literatūroje, sociologija grozineje literaturoje referatas, socializacija referatas, socializacija referatai, socializacija itakoja veiksniai, kokie veiksniai itakoja socializacija, socializacijos faktoriai, šeima vis dar vertybė, sociologai apie socializacija, socializacija grozineje literaturoje, sociologija socializacija, valstybes itaka zmogaus socializacijai, kas yra vertybes, socializacijos pagrindiniai veiksniai, žmogaus prigimtis, žmogaus socialine prigimtis.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557