top


Konspektai.com > Teisė > Prigimtinė teisė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Prigimtinė teisė. Kursinis

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
(Teisė. Kursinis, 19 puslapių, 30kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadinė dalis. Dėstomoji dalis. Prigimtinės teisės atsiradimas ir raida. Prigimtinės teisės samprata. Prigimtinės teisės vaidmuo Lietuvos teisinėje sistemoje. Išvados. Summary. Bibliografijos sąrašas. Prigimtinės teisė yra viena seniausių teisinių doktrinų, pripažinusi, kad kiekvienas žmogus - vertybė. Jos pagrindą sudaro įgimtos žmogaus teisės. Pripažintos tarptautinės visuomenės, įtvirtintos nacionaliniuose teisės dokumentuose, šios teisės teisinių vertybių skalėje užima aukščiausiąją vietą. Jos yra teisės normų teisėtumo matas. Prigimtinės teisės - tai tiesioginės socialinės teisės, nesvarbu ar išreikštos, ar neišreikštos išorinėmis formomis. Jos išreiškia natūralų žmonių gyvenimą ir nėra jų pačių išgalvotos. Prigimtinių teisių buvimo ir jų vaidmens visuomenėje pripažinimas yra didelis humanistinės minties laimėjimas. Šios idėjos prasmė yra pripažinimas, kad lygia greta su valstybėje žmonių sukuriama, t. y. pozityviąja, teise yra prigimtinė teisė, kurios šaltinis - natūrali visuomenės ir gamtos tvarka ir jai suteikiama visuotinė reikšmė. Prigimtinė teisė buvo visuomet statoma prieš veikiamąją, pozityviąją teisę, “ji visuomet reikalauja tokio teisingumo, kuris yra proto ir sąžinės nustatomas. Žmogaus prigimtyje yra kritikos gabumas ir teisingumo idealo siekimas, dėl kurių kaip tik atsiranda idealas, prigimtinės teisės nesutikimas su veikiamąja”.
Vardas: Jonas
Darbo pavadinimas: Prigimtinė teisė
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 19 [?]
Kursinio dalykas: Teisės kursinis
Parsisiųsta: 7 kartus.
Archyvo dydis: 30 kB
Bylos pavadinimas: prigimtine_teise.zip
prigimtine_teise.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

2
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: humanistinė samprata, visuomenes raida, zmogaus teisiu raida, zmogus ir valstybe, tarptautines teises raida, prigimtines teises vaidmuo, kursiniai apie prigimtine teise, sąžinės samprata, prigimtines teises sampratos atsiradimas, prigimtine teise kursinis, humanistine samprata, zmogaus prigimtines teise, prigimtinės teises raida, pripažintos tarptautinės visuomenės įtvirtintos nacionaliniuose teisės dokumentuose šios teisės teisinių vertybių skalėje užima aukščiausiąją vietą jos yra teisės normų teisėtumo matas, prigimtinės teisės nesvarbu, cache ttd nbfpev j konspektai kursinis prigimtine teise prigimtinė teisė, prigimtine teise.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557