top


Konspektai.com > Kita > Penicilinai ir pelesiniai grybai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Penicilinai ir pelesiniai grybai. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Kita. Referatas, 11 puslapių, 428kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Penicilino raidos istorija. Gavimas. Penicilinų struktūra. Veikimas. Pelėsiniai grybai. Penicillium gentis. Išvados. Naudota literatūra. Penicilinas yra pirmasis veiksmingas antibiotikas. Nuo to laiko, kai per Antrąjį pasaulinį karą buvo pradėtas vartoti, šis vaistas išgelbėjo milijonus gyvybių. Jis ne tik sumažino infekcijos riziką gydant žaizdas ir chirurgijoje, bet ir daugelį išgelbėjo nuo anksčiau mirtino plaučių uždegimo. Kaip stiprus vaistas nuo sifilio, jis buvo vienas naujesnių medicijos laimėjimų, lėmęs didelius socialinius pasikeitimus. Pirmą kartą penicilinas išskirtas ir koncentruotos formos pagamintas 1940 metais. Daugiausiai su penicilino atsiradimu siejamas žmogus – Aleksandras Flemingas. Tiesa, už jo nugaros yra likę du mažiau žinomi mokslininkai - V.Floris ir E.B.Čeinas, kurie atliko daugiausiai „juodo darbo“ su pelėsinių grybų tyrimais ir labai didele dalimi prisidėjo prie to, kad penicilinas pradėjo gelbėti žmonių gyvybes . Jų nuopelnai buvo įvertinti 1940 metais, kai jie buvo apdovanoti Nobelio premija. Penicilinas, paprastai tariant, yra pelėsis, turintis antibiotinių savybių. Jis gaunamas iš penicillium šeimos grybų. Pelėsiniai grybai yra paprastos sandaros organizmai, kurie lengvai dauginasi ir gali augti ant bet kokios organines medžiagos.
Vardas: Karolis
Darbo pavadinimas: Penicilinai ir pelesiniai grybai
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 428 kB
Bylos pavadinimas: penicilinai_ir_pelesiniai_grybai.zip
penicilinai_ir_pelesiniai_grybai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: penicillium grybų sandara, penicilino gavimas, referatas apie penicilina, ciibebywdq konspektai referatas penicilinai ir pelesiniai grybai epqxt pn hxsgafnadhaqusg=afqjcnewsql _phpomrov mhm hfv tjagsig =_le avihawok btvgqoh_g, penicilino istorija, čili, pelėsiniai grybai, penicilinai, referatas apie grybus, pelesiniai grybai antibiotines savybes, grybai referatas, penicilinas isskirtas is grybo, pelesiniai grybai sandara.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557