top


Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Masažas. Konspektas

(Medicina. Konspektas, 20 puslapių, 43kB)
Darbe esantys žodžiai: Masažo istorija. Masažavimo aparatais istorija. Masažo rūšys. Masažo sistemos. Segmentinis masažas. Jungiamojo audinio masažas. Antkaulio (periostinis) masažas. Reikalavimai masažo patalpai, kurioje masažuojama rankomis ir aparatais. Reikalavimai hidromasažo patalpai. Reikalavimai masažuotojui. Reikalavimai masažuojamajam ir pačiai masažo procedūrai. Saugumo technikos reikalavimai masažavimui aparatais. Indikacijos ir kontraindikacijos skiriant higieninį ir gydomąjį masažą. Indikacijos skiriant masažą. Kontraindikacijos skiriant masažą. Masažo poveikis žmogaus organizmui. Masažo poveikis odai. Masažo poveikis raumenims, raiščiams ir sausgyslėms. Masažo įtaka kraujo ir limfos sistemoms. Masažo įtaka medžiagų apykaitai ir vidaus organams. Masažavimo būdai. Glostymas. Fiziologinis glostymo poveikis. Glostymo metodika. Pagrindiniai glostymo būdai. Pagalbiniai glostymo būdai. Glostymo taisyklės. Trynimas. Fiziologinis trynimo poveikis. Trynimo metodika. Pagrindiniai trynimo būdai. Pagalbiniai trynimo būdai. Trynimo taisyklės. Maigymas. Fiziologinis maigymo poveikis. Pagrindiniai maigymo būdai. Pagalbiniai maigymo būdai. Maigymo taisyklės. Vibracija. Vibracijos fiziologinis poveikis. Pagrindiniai vibracijos būdai. Vibracijos taisyklės. Masažas atsirado gilioje senoveje ir formavosi kartu su kitais liaudies medicinos metodais, jį mokėjo beveik visos tautos ir gentys. Masažo metodų atsiradimą negalime priskirti kuriai nors vienai tautai.Istorija liudija, kad, nors senovės Egiptiečiai jau užsimindavo apie masažo naudą, pirmieji pripazino jo gydomąją reikšmę kinai – maždaug 3000 pr.kr. Romėnų ir Graiku filosofai ir gydytojai rekomenduodavo masaža ir kaip stiprinančią priemonę po mūšio, ir kūno bei proto sveikatai palaikyti. Nors romėnai tikėjo masažo gydomosiomis galiomis , iš pradžių jis buvo dar ir dalis kasdieninio atsipalaidavimo ritualo. Po maudymosi visas kūnas būdavo įtrinamas aliejais , po to daromas atsakantis masažas.Žolininkai kūnui ir sielai gydyti visada darydavo masaža, trindami ligonį balzamais ir uždėdami ant jo rankas, kad išvarytų piktąsias dvasias ir praskaidrintų protą. Išsamesnių žinių apie masažą yra išlikę literatūriniuose šaltiniuose. Masažas visiems patinka. Kūdikiai ir pagyvenusieji, sportininkai ir draugai ar mylimieji – visi gali iš jo turėti naudos. Ši efektyvi relaksacijos priemonė padeda pašalinti stresą, atpalaiduoti išsitempusius ir skaudančius raumenis, sumažinti galvos skausmą, išsivaduoti nuo nemigos. Be to masažas ir šiaip stiprina: pagerina daugelio organizmo sistemų funkcionavimą, padeda gyti žaizdoms ir tonizuoja raumenis, suteikia naujų jėgų. Įvaldydami kelis nesudėtingus metodus ir jų seką, išmokstama, "lytėjimo kalbos" - tai bus vertinga dovana sau ir kitiems.
Vardas: Asta
Darbo pavadinimas: Masažas
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 20 [?]
Konspekto dalykas: Medicinos konspektas
Parsisiųsta: 19 kartų.
Archyvo dydis: 43 kB
Bylos pavadinimas: masazas.zip
masazas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: page rank, segmentinis masažas, pagrindiniai maigymo budai pagalbiniai, istorija apie roma, med istorija, pagalbiniai glostymo budai, dovana, masazo istorija, pirmieji, masazas, draugai, masažas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557