top


Konspektai.com > Teisė > Teisinė atsakomybė: rūšys, atsiradimo sąlygos ir principai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Teisinė atsakomybė: rūšys, atsiradimo sąlygos ir principai. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
(Teisė. Referatas, 10 puslapių, 13kB)
Darbe esantys žodžiai: Teisinė atsakomybė. Teisinės atsakomybės rūšys. Teisinės atsakomybės atsiradimo sąlygos. Teisinės atsakomybės principai. Literatūra. Teisės teorijoje išskiriamos įvairios teisinės atsakomybės koncepcijos. Labiausiai paplitęs teisinės atsakomybės apibūdinimas yra kaip reakcija į padarytą teisės pažeidimą arba kaip valstybinės prievartos priemonės. Ir čia išskiriami trys esminiai momentai. 1) atsakomybė neatsiejama nuo teisės pažeidimo. 2) atsakomybė pasireiškia valstybine prievarta neteisėto elgesio atžvilgiu. 3) prievartos taikymo akte įtvirtinamas neteisėto elgesio pasmerkimas. Atsakomybės samprata yra plati, nes apima ir tokias problemas, kaip teisės pažeidimo kvalifikavimą, asmens teises, pagrindus atleisti nuo atsakomybės ir kt. Paskutiniu metu teisinė atsakomybė traktuojama kaip socialinės atsakomybės atmaina, apimanti teisės normų sankcijas. Teisinė atsakomybė yra naujas socialinis reiškinys, niekada neprarandantis ryšio su valstybine prievarta. Teisinė atsakomybė - svarbi priemonė, kad apginti žmogaus, visuomenės ir valstybės interesus. Teisinė atsakomybė - sudėtingas socialinis reiškinys, susidedantis iš dviejų pusių: valstybės ir teisės pažeidėjo. Tarp jų susiklosto teisėsauginiai santykiai, valstybė čia yra įpareigojanti pusė, o teisės pažeidėjas - įpareigotoji. Abi pusės veikia įstatymo ribose ir teisinė atsakomybė įgyvendinama teisės pagrindu, numato atsakomybę už konkretų teisės pažeidimą.
Vardas: Erika
Darbo pavadinimas: Teisinė atsakomybė: rūšys, atsiradimo sąlygos ir principai
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 10 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 13 kB
Bylos pavadinimas: teisine_atsakomybe_rusys_atsiradimo_salygos_ir_principai.zip
teisine_atsakomybe_rusys_atsiradimo_salygos_ir_principai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: asmens socialine atsakomybe, prievartos priemones, teisinės atsakomybės samprata, prievartos rusys, teisinė atsakomybė, teisines atsakomybes principai, teisĮ, atsakomybes rusys, prievartos samprata,s cf qfjaa konspektai referatas teisine atsakomybe rusys atsiradimo salygos ir fnoxt xsbqoo gsk ccqusg=afqjcnfxis gewut aolwab bztmlgbvngsig =dip uxgujvcnkxycya rg,s cg qfjah konspektai referatas teisine atsakomybe rusys atsiradimo salygos ir kugwt cjb mh gtlyb kcqusg=afqjcnfxis gewut aolwab bztmlgbvngsig = ks gq_n cbb_ xou crqg,s cgaqfjab konspektai referatas teisine atsakomybe rusys atsiradimo salygos ir ixmpt cwcszisgbl sxmbausg=afqjcnfxis gewut aolwab bztmlgbvngsig =n_cl nenlwfithjubxg.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557