top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > A. Škėma. Balta drobulė - santrauka
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

A. Škėma. Balta drobulė - santrauka. Konspektas

1
1
2
2
(Lietuvių kalba. Konspektas, 2 puslapiai, 17kB)
Darbe esantys žodžiai: Pirmas skyrius: Supažindinama su New York’o viešbučiu, kuris vaizduojamas kaip tikras urbanistikos stebuklas – viename pastate sutalpinta visa Amerikos kultūra – tai lyg miniatūrinis jos modelis. Garšva į visa tai žiūri iš šalies, ironiškai, jį supantis dirbtinumas, nenatūralumas ir vartotojiškumas jį atstumia. Aplink visko yra daug, tačiau trūksta dvasios. Antras skyrius: Sužinome apie Garšvos tėvą ir jo įtaką veikėjui: Tėvas – smuikininkas, grojantis improvizacijas. Taip pat neblogas oratorius, dramaturgas, tačiau iki tikrojo menininko taip niekada ir nepakilęs. Tėvas Antaną išmokė pajusti gamtos stebuklą ir estetinius jausmus. Estetinis santykis su pasauliu ir vienišumo jausena – tai nuolatiniai Garšvos dvasinio pasaulio palydovai: menas ir grožis buvo vienintelė tėvo “priebėga”, įprasminę jo gyvenimą, taip pat atsikartojo ir sūnaus (Antano) likime. Tiesa, šiame skyriuje savo liftininko darbą Garšva prilygina Graikų mitologijos personažui Sizifui, o tai tik pabrėžia darbo beprasmiškumą. Trečias skyrius: Čia svarbiausia Šopenhauerio filosofija, kurią Garšva skaitė dar paauglystės laikais. Fanatiškai atsidėjęs jis studijavo kančios ir pesimizmo filosofiją, o Šopenhauerio idėjų paveiktas netgi norėjo nusižudyti (pasakojami prisiminimai, kaip Garšva, būdamas paauglys, ėjo į parduotuvę pirkti virvės pasikarti). Pagrindinis herojus ima mąstyti apie kūrėją ir kūrybą. Savo dvasinį gimimą sieja su knyga (“Aš nesu gimęs. Neparašiau geros knygos.”).
Vardas: jonas
Darbo pavadinimas: A. Škėma. Balta drobulė - santrauka
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 2 [?]
Konspekto dalykas: Lietuvių kalbos konspektas
Parsisiųsta: 290 kartų.
Archyvo dydis: 17 kB
Bylos pavadinimas: balta_drobule_santrauka.zip
balta_drobule_santrauka.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

4
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konspektai referatas baltos drobules santrauka, A Škėma balta drobulė SANTRAUKA, apie knyga, a skema balta drobule konspektas, skema balta drobule siuzetaa, balta drobule aprašymas trumpas, balta drobule skyriu analize, balta drobule trumpas atpasakojimas, paauglyste, graikų gamtos filosofija, urbanistikos, antanas skema balta drobule santrumpa, a skema balta drobule sutrumpinta, balta drobule santrauka analize, skema balta drobule sutrumpinimas, balta drobulė turinys, balta drpbule samtrauka, balta drobule turinys, balta drobule veikejai, balta drobulė analizė, balta drobule trumpas turinys, antano skemos balta drobule skyriu aptarimas, balta drobule sutrumpinimas, parduotu, skema balta drobule aprasymas, skema balta drobule siuzetas, skema balta drobule santrauka, balta drobule knygos santrauka, balta drobule santrauka skyriu, skema balta drobule konspektas, skemos balta drobule santrauka, balta drobule santrauka.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557