top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Lietuvių kalbos nykimas - kalbėjimas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Lietuvių kalbos nykimas - kalbėjimas. Konspektas

1
1
2
2
(Lietuvių kalba. Konspektas, 2 puslapiai, 7kB)
Darbe esantys žodžiai: Savo kalbą norėčiau pradėti labai pamokančiais ir teisingais Mikalojaus Daukšos žodžiais: „Ne žemės derlumu, ne drabužių skirtingumu, ne šalies gražumu, ne miestų ir pilių tvirtumu gyvuoja tautos, bet daugiausia išlaikydamos ir vartodamos savo kalbą, kuri didina ir išlaiko bendrumą, santaiką ir brolišką meilę“ Taigi kalba yra didžiausias tautos turtas,šalies pasididžiavimas,kuris lyg piniginis vienetas parodo šalies vertę ir tautiškumą.Tačiau,kaip bebūtų gaila, lietuvių kalba sparčiai kinta dėl visuomenės ir jos poreikių.Ar iš tiesų didelę įtaką lietuvių kalbos nykimui turi besikeičiančios visuomenės komunikacinės reikmės? Jau kurį laiką galime nesunkiai pastebėti, kaip sparčiai keičiasi mūsų gimtoji lietuvių kalba.Ji vis labiau teršiama barbarizmais,aiškiau sakant, kitų kalbų žodžiais su lietuviškomis galūnėmis.Taip pat įvairiais trumpiniais,žargonais,žodžiais,kilusiais iš kitų kalbų.Taigi pagrindinė ir didžiausia šių problemų priežastis - tai naujosios technologijos,tokios kaip kompiuteriai,mobilieji telefonai, internetas, kuris daro bene didžiausią įtaką ir žalą.
Vardas: Deimanas
Darbo pavadinimas: Lietuvių kalbos nykimas - kalbėjimas
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 2 [?]
Konspekto dalykas: Lietuvių kalbos konspektas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 7 kB
Bylos pavadinimas: lietuviu_kalbos_nykimas_kalbejimas.zip
lietuviu_kalbos_nykimas_kalbejimas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: lietuvių kino, meilė, lietuvių kalba, musu gimtoji kalba, naujos technologijos,s cdsqfjadobq konspektai referatas lirtuviu kalbos nykimas dnt gvgpp qshrpd causg=afqjcne orouvjte wy op dnf sqarfiasig =yf twv e c _pyaw mib a,s cgyqfjaj konspektai referatas lirtuviu kalbos nykimas etvet qi_qbema lynusg=afqjcne orouvjte wy op dnf sqarfiasig =smjrpn hj wuvj tuy xq,s cgwqfjaj konspektai referatas lirtuviu kalbos nykimas lct_qvlmtesgbdtiiddausg=afqjcne orouvjte wy op dnf sqarfiasig =xb htoxxxtma lqnnjvq, kalbos nykimas tautos nykimas, lietuvių nykimas, gimtoji lietuviu kalba, tp search, lietuviškos kalbos nykimas, kas daro itaka lietuviu kalbos nykimui, lietuviu kalbos nykimas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557