top


Konspektai.com > Sociologija > Šeima ir kartų kaita
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Šeima ir kartų kaita. Kursinis

(Sociologija. Kursinis, 23 puslapiai, 52kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Šeima. Šeimos samprata. Šeimos funkcijos. Šeimoje ugdomos vertybės. Tradicinė ir alternatyvinė šeima. Vaidmenys šeimoje. Kartų kaita. Kartų kaitos samprata. Tėvų ir vaikų santykiai. Senelių ir anūkų santykiai. Senelių ir tėvų santykiai. Problemų sprendimo būdai. Išvados. Literatūra. Darbo problema ir aktualumas. Šeima yra didi vertybė. Mūsų valstybės požiūris į ją įtvirtintas net ir „Lietuvos Respublikos konstitucijoje“. 38 straipsnyje rašoma: „šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę“. Šeima tai visuomenės rūpestis ir viltis. Tai viena mažiausių socialinių grupių, tačiau tai kartu ir viena intymiausių, pastoviausių, patikimiausių ir veiksmingiausių vaikų ugdymo, tautos identiteto kūrimo ir išsaugojimo, dorovės ir dvasingumo bei kultūros ugdymo grandžių. Ji yra tautos stabilumo, tęstinumo garantas, svarbi taikos ir ramybės kūrėja. Šio darbo tikslas: sužinoti, koks yra požiūris į šeimą, kuris susijęs su ugdomomis šeimos vertybėmis. Darbo tikslas sunkiai būtų pasiekiamas, nes yra neatsiejamas nuo uždavinių. -atskleisti šeimos, kaip didžiausios vertybės sampratą. - funkcijas. -išanalizuoti šeimoje ugdomas vertybes. - aptarti šeimoje vyraujančius vaidmenis. - atskleisti kartų tarpusavio bendravimą. - tryjų kartų tarpusavio supratimą. Darbo metodai. Literatūros šaltinių - mokslinių straipsnių, knygų, vadovėlių, bei kitų leidinių – analizė. Darbą sudaro įvadas, teorinė dalis, išvados. Įvade nusakoma problema ir temos aktualumas. Teorinėje dalį sudaro dvu skyriai: “šeima” ir “kartų kaita”. Kiekviename iš skyriu yra po penkis poskyrius kuriuose atskeidžiama tema. Po teorinės dalies seka išvados bei naudotos literatūros sąrašas. Kas yra šeima? Tai gan gilus ir ilgo apmąstymo reikalaujantis klausimas. Šeima yra būtinas nepamainomas gėris visai visuomenei. Ji yra visos visuomenės teisiškai pripažįstama, saugoma ir skatinama. Šeima – tai unikali socialinė institucija, susidedanti iš šeimos narių: drauge gyvenančių tėvų ir vaikų, kartais ir kitų giminaičių, pagrįsta santuoka arba kraujo ryšiais. Jos nariai tvarko bendrą ūkį, o tarpusavio santykius grindžia dorovine atsakomybe, savitarpio supratimu ir pagarba. Šeima – svarbiausioji vaikų ugdymo institucija, svarbiausia aplinka, kurioje vykdoma vaikų socializacija. Šeimoje pateikiamos ir puoselėjamos tėvams ir vaikams brangiausios žmogiškosios vertybės.
Vardas: Lina
Darbo pavadinimas: Šeima ir kartų kaita
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 23 [?]
Kursinio dalykas: Sociologijos kursinis
Parsisiųsta: 13 kartų.
Archyvo dydis: 52 kB
Bylos pavadinimas: seima_ir_kartu_kaita.zip
seima_ir_kartu_kaita.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: Šeima, Seima ir santuoka, seimos samprata, dorove svarbi vertybe, C A eima, šeima kaip socialinė institucija, tevyste motinyste, šeima socialine aplinka, kartu kaita seimu, šeima, vertybes samprata, santuoka, seimoje ugdomos vertybes, seima socialine aplinka, gėris, seima dar vertybe, šeimos funkcijos, tevu tarpusavio santykiai, seimos vertybes, seimos funkcijos, ugdymo samprata kaita, pest analize, kulturos samprata,s cd qfjad konspektai referatas seima ir kartu kaita baydt_nugif sgawv lxusg=afqjcne jwbd_eik gvu knchdhleasig =gecp qiyrxn xugo f_bya,s cdoqfjaboao konspektai referatas seima ir kartu kaita zfydt lpdknp qtvhnwpdgusg=afqjcne jwbd_eik gvu knchdhleasig =b_vuls vmezod uuykheiq, pest analizė, seima tai vertybe.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557