top


Konspektai.com > Kalbos kultūra > Žemės gelmių apsauga nuo taršos
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Žemės gelmių apsauga nuo taršos. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
(Kalbos kultūra. Referatas, 13 puslapių, 29kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Aplinkos geologija. Geologinės aplinkos problemos ir jų mažinimo priemonės. Žemės gelmių teršimas naftos produktais. Išvados. Literaūra. Žemės gelmių apsauga – veiksmai ir priemonės, kurių tikslas – apsaugoti žemės gelmių vertingąsias savybes nuo fizinio, cheminio, biologinio ar kitokio neigiamo poveikio, atsirandančio dėl gamtinių procesų ar žmogaus veiklos, ir tų savybių visiškas ar dalinis atkūrimas, taip pat žemės gelmių išteklių racionalus naudojimas. Žemės gelmės - jas sudarantys mineralai, uolienos ir fluidai - yra neatsiejama žmogaus gyvenamosios aplinkos, ūkinės veiklos sričių ir bendrų ekosistemų sudedamoji dalis. Geologinė giluminė sandara, erdvinės jos savybės, tektonika, Žemės magnetinis ir gravitacinis laukai, kristalinių ir nuosėdinių uolienų slūgsojimo būdai lemia naudingųjų iškasenų, naftos, požeminio vandens išteklius, teritorijos stabilumą, įvairių geologinių procesų vyksmą. Žemės gelmės yra unikalios savo erdvinėmis ypatybėmis - pasaulyje nerastume kelių taškų, pasižyminčių vienoda geologine sandara, uolienų sudėtimi ir slūgsojimu. Kita vertus, požeminė ekosfera sudaro nedalomą visumą. Todėl žemės gelmių pažinimas yra labai svarbus žmogaus veiklai - sprendimams, susijusiems su naudingųjų iškasenų gavybos galimybėmis ir ekologiniais jos padariniais, aplinkos apsauga, naujų žaliavų ir energijos šaltinių naudojimu, geologinių pavojų prognoze ir jų poveikio minimizavimu, įvairiu požeminių struktūrų naudojimu. Geologinio potencialo samprata. Geologinis potencialas yra geologinių išteklių (objektų, sąlygų, reiškinių ir procesų) visuma, galinti būti šiuo metu arba tolimoje perspektyvoje įtraukta į ūkinę veiklą užtikrinant visuomenės egzistenciją ir nepabloginant gyvenamosios aplinkos kokybės. Galima skirti penkias (minima keturios) geologinių išteklių grupes.
Vardas: Aurimas
Darbo pavadinimas: Žemės gelmių apsauga nuo taršos
Kategorija: Kalbos kultūra
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 13 [?]
Referato dalykas: Kalbos kultūros referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 29 kB
Bylos pavadinimas: zemes_gelmiu_apsauga_nuo_tarsos.zip
zemes_gelmiu_apsauga_nuo_tarsos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: aplinkos apsauga, pozemine ekosfera tai, geologinės aplinkos problemos ir jų mažinimo priemonės, žemės gelmių apsaugojimas, aplinkos geologija, žemės gelmių teršimas naftos produktais, požeminio vandens problemos,s ccuqfjaa konspektai referatas zemes gelmiu apsauga nuo tarsos wifrt mqo_ qxv bgusg=afqjcnfiqsddemrogzgftiuq qjq cmbfasig = dtmhpbp mdvqzntkx gg, žemės gelmių apsauga, geologija, ekosferos sandara, žemės gelmės, žemės gelmių apsaugos priemones.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557