top


Konspektai.com > Teisė > Teologinė teisės samprata. Prigimtinė teisės teorija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Teologinė teisės samprata. Prigimtinė teisės teorija. Prezentacija

(Teisė. Prezentacija, 17 skaidrių, 331kB)
Darbe esantys žodžiai: Teologinė teisė- tai teisės samprata, kuri teigia, kad teisė yra ne žmogaus, o dieviškojo intereso pavertimas elgesio taisykle. Tai istoriškai pirmoji teisės samprata, tačiau rašytiniuose šaltiniuose ji aptinkama tik viduramžiais. Teologinė teisės samprata paplito Europoje. Tuo laikotarpiu teisėje socialiniai visuomenės santykiai buvo mistifikuojami (žemiški, žmogiški, įprasti dalykai verčiami tikėjimo, dieviškumo apraiška). Juos mistifikavo tik todėl, kad padidintų teisės autoritetą susiedama jį su ano meto žmonėms didžiausią autoritetą turinčia Dievo valia. Teologinės teisės pagrindą sudarė visų visuomenės klasių lygybės principas, t.y. saugoti ne tik stipriųjų, bet ir visų žmonių gerovę. Galima daryti išvadą, kad teologinė teisė-tai Dievo dovana, skirta sušvelninti žmogaus egoizmą, sulaikyti nuo nuodėmės.
Vardas: Justas
Darbo pavadinimas: Teologinė teisės samprata. Prigimtinė teisės teorija
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Prezentacija
Skaidrių skaičius: 17
Mokslo dalykas: Teisės prezentacija
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 331 kB
Bylos pavadinimas: teologine_teises_samprata.zip
teologine_teises_samprata.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: lygybė teiseje, teologone teise, teises samprata teologine, prigimtine teises samprata, ccwqfjab konspektai referatas teologine teises samprata h ft ualvhb qtx wxawusg=afqjcnfsz dwsjwfluttdfcf eawsaysgasig =tsu vry q mjtoxwkk sw,s ccuqfjaa konspektai referatas teologine teises samprata sunit j bn qxrgi wcausg=afqjcnfsz dwsjwfluttdfcf eawsaysgasig =xl_esv hzfbvrlpce a, tp search, teologine teorija,s cfqqfjag konspektai referatas teologine teises samprata m bdtvuse_lr qsp bngbgusg=afqjcnfsz dwsjwfluttdfcf eawsaysgasig =sd z cmx urmg qbtg, teisės teologinė teorija, teisės teologine, teologinė teisės samprata, prigimtine teise.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557