top


Konspektai.com > Teisė > Konstitucinės teisės konspektai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Konstitucinės teisės konspektai. Konspektas

(Teisė. Konspektas, 18 puslapių, 53kB)
Darbe esantys žodžiai: Konstitucinė teisė- nacionalinės teisės sistemos branduolys. Ketvirta. Pagrindinės valstybės valdžios institucijos. Respublikos prezidentas ir vyriausybė. Prigimtinės unersaliosios teisės ir laisvės. Specialiosios pilietinės (politinės) teisės. Konstitucinės asmens pareigos. Demokratinės valstybės principas. Respublikines valstybes principas. Nepriklausomos valstybės principas. Konstitucinė teisė -tai prigimtinių žmogaus teisių ir laisvių bei kitų vertybių (pirmiausia -tautos suvereniteto), jų apsaugos, gynimo ir įgyvendinimo institucines bei organizacines priemones įtvirtinančios Konstitucijos ir ją galutinai ir neskundžiamai (Konstitucijos 107 str. 2 d.) aiškinančio Konstitucinio Teismo sprendimuose išplėtotų principų bei koncepcijų visuma. Šiuo atveju konstitucinės teisės šaltiniai yra prigimtinės žmogaus teisės ir laisvės (jas sukuria žmogaus gimimas, bet ne valstybė ar konstituciją referendumu priimantys piliečiai), tautos suverenitetas (jis egzistuoja savaime prieš sukuriant valstybę ir po to ), visa tai aprašanti Konstitucija ir ją aiškinančio bei taikančio Konstitucinio Teismo sprendimai. Tokią sampratą, viena vertus, galima laikyti nepakankama ir vienpusiška, nes joje pernelyg sureikšminama devynių Konstitucinio Teismo teisėjų (Konstitucijos 103 str. 1 d.) sprendimų reikšmė ir tarsi nuvertinami 141 Seimo nario priimti įstatymai. Kita vertus, pateiktą konstitucinės teisės apibrėžimą iš esmės galima vertinti kaip tinkamiausią, nes visi įstatymai ar Vyriausybės aktai gali bOti Konstitucinio Teismo pripažinti antikonstituciniais ir todėl netaikomais (Konstitucijos 107 str. 1 d.). Be to, konstitucinė teisė iš principo turi būti pastovi ir negali keistis vien todėl, kad pasikeitė įstatymai ar poįstatyminiai aktai (o jie paprastai keičiasi, po rinkimų pasikeitus Seimo ir Vyriausybės sudėčiai ar šių institucijų prioritetams).
Vardas: Marius
Darbo pavadinimas: Konstitucinės teisės konspektai
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 18 [?]
Konspekto dalykas: Teisės konspektas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 53 kB
Bylos pavadinimas: konstitucines_teises_konspektai.zip
konstitucines_teises_konspektai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konstitucines asmens pareigos, žmogaus teises laisves pareigos, konstitucijos teisės konspektai, konstitucine teise konspektas, asmens pareigos prieš valstybę, konstitucinės teises, tps, tp search, konstitucines pareigos, konstitucine teise konspektai, konstitucinės žmogaus pareigos, konstitucines teisės, politines institucijos, konstitucinės asmens pareigos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557