top


Konspektai.com > Filosofija > R. Dekarto Metafizinių apmąstymų analizė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

R. Dekarto Metafizinių apmąstymų analizė. Referatas

1
1
2
2
3
3
(Filosofija. Referatas, 3 puslapiai, 7kB)
Darbe esantys žodžiai: Šiame darbe nagrinėsiu Renė Dekarto, XVII amžiaus filosofo, gyvenusio Prancūzijoje „Metafizinių apmąstymų“ ištrauką. R. Dekartas filosofijoje žinomas kaip racionalizmo pažinimo krypties, išaukštinančios proto savarankiškumą, pradininkas. Šią kryptį puikiai atspindi R. Dekarto trijų dalių traktatas „Metafiziniai apmąstymai“, kuriame nagrinėjami skirtumai tarp kūno ir sielos, įrodinėjamas Dievo egzistavimas ir aiškinama pirmoji filosofija. Renė Dekartas savo apmąstymus pradeda klausimu: „Iš kur aš galiu būti tikras, kad tai, ką jūs man sakote, yra tiesa?“ Abejonė jam – pamatas, visa ko pagrindas, ir abejones mąstytojui kelia viskas, kas jį supa aplink bei jis pats, jo mintys, vidinis pasaulis. Taip filosofas atsiriboja nuo visų pojūčių, visko, kas priimta kaip teisinga ar neteisinga, ir tik tokiu būdu, jo manymu, gali pavykti suvokti tai, kas iš tiesų yra tikra. Ši abejonė jungia visas tris R. Dekarto apmąstymo dalis, iš kurių pirmoji yra lyg įžanga, abejonės viskuo aplinkui pagrindimas ir tokio mąstymo ištakų aiškinimas, antroji – abejojimas kūno ir sielos santykiu, ieškant kažko tikro tiek kūne, tiek sieloje, bei trečioji dalis – Dievo, kaip idealo, egzistavimo įrodinėjimas, besiremiant savo ankstesniais ieškojimais.
Vardas: Vytautas
Darbo pavadinimas: R. Dekarto Metafizinių apmąstymų analizė
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 3 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 31 kartą.
Archyvo dydis: 7 kB
Bylos pavadinimas: metafiziniai_apmastymai.zip
metafiziniai_apmastymai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

2
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: rene dekartas metafiziniai apmastymai, rene dekartas abejonės, dekartas metafiziniai apmastymai analize, dekartas metafiziniai apmąstymai, descartes metafiziniai apmąstymai, rene dekartas pirmasis apmastymas, dekartas rinktiniai raštai, metafiziniai apmastymai analize, descartes metafiziniai apmastymai, dekartas filosofija metafiziniai pamąstymai referatas, dekartas filosofija metafiziniai pamąstymai, dekartas abejojimas kuno ir sielos santykiu, rene dakartas mastymai, dekartas metafiziniai apmąstymai in rinktiniai raštai, renė dekarto apmąstymų, descartes’o metafiziniai apmąstymai, rene dekartas kas yra abejone, dekartas apmąstymas, доклад на тему renė dekartas, rene dekartas metafizikiniai apmastymai, rene dekartas meta fiziniai pamastymai, dekartas apmastymai, dekarto metafiziniai apmąstymai, dekarto metafiziniai apmastymai, dekartas rinktiniai raštai, descartes o metafiziniai apmastymai quot, dekarto meta fiziniai apmastymai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557