top


Konspektai.com > Vadyba > Tarptautinė prekyba ES
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Tarptautinė prekyba ES. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
(Vadyba. Referatas, 14 puslapių, 27kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Tarptautinės prekybos samprata. Pagrindinės tarptautinių prekybinių santykių sritys. Tarptautinę prekybą skatinantys veiksniai. Tarptautinės prekybos pranašumai ir prieštaravimai. Tarptautinės prekybos ribojimas. Muitai. Problemų šalinimas ir platesnis augimas. Lietuvos stojimas į es ir pramonės restuktūrizavimas. Išvados. Literatūros sąrašas. Predėdama rašyti darbą, visų pirma norėčiau paaiškinti kas yra tarptautinė prekyba, tai - verslas, kuriuo vienoje šalyje sukurtas produktas yra parduodamas pirkėjui kitoje šalyje arba vartotojui iš kitos šalies, arba yra vartojamas kitoje šalyje. O sąvoką verslas bendriausiu atveju galima apibrėžti kaip tam tikro subjekto veikla, skirta tam tikram produktui ar produktams sukurti ir realizuoti bei sudaryti galimybes šiam subjektui gauti ir turėti naudos, atsižvelgiant į jo interesus ir veiklos rezultatus. Dar palyginus neseniai tarptautinė prekyba buvo suprantama kaip paprastas prekių ir paslaugų pasikeitimo tarp valstybių visuma. Šiuo metu tai nepalyginti sudėtingiau. Auganti tarptautinė prekyba prisideda prie ES klestėjimo ir daro poveikį mūsų kasdieniniam gyvenimui. Europos Sąjungos įtaka sprendžiant pasaulinės reikšmės klausimus nuolatos didėja. Integracijos procesas, euro įvedimas ir pažangi bendros užsienio ir saugumo politikos plėtra suteikia ES politinį bei diplomatinį statusą, atitinkantį jos neabejotiną įtaką ekonomikai ir prekybai. Europos Sąjunga yra užsibrėžusi keletą strateginių užsienio politikos uždavinių. Vienas iš jų yra sukurti stabilią ir svaresnį balsą pasaulyje turinčią Europą. Būdama didžiausia pasaulio prekybos partnerė, ES yra pasiryžusi tarptautinėje rinkoje užsitikrinti konkurencingumą ir kartu skatinti pasaulinę prekybą liberalizuodama prekybos taisykles. ES įsitikinimu, toks liberalizavimas būtų ypač naudingas besivystančioms šalims. Dar visai neseniai Europos Sąjungos veikla už ES ribų apsiribojo trimis sritimis: prekybos politika, parama plėtros procese ir politine veikla. Tai suteikė ES galimybę diplomatijos, ekonomikos ir prekybos srityse pasinaudoti svariomis užsienio politikos priemonėmis.
Vardas: Ruta
Darbo pavadinimas: Tarptautinė prekyba ES
Kategorija: Vadyba
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 14 [?]
Referato dalykas: Vadybos referatas
Parsisiųsta: 11 kartų.
Archyvo dydis: 27 kB
Bylos pavadinimas: tarptautine_prekyba_es.zip
tarptautine_prekyba_es.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: ekonomikos augimas, tarptautines prekyba, Muita, tarptautine prekyba augimas, referatas europos sąjungos tarptautinė prekyba, tarptautinės prekybos politika, tarptautine ekonomika, tarptautine prekyba muitai, tarptautine prekyba tai,s cgiqfjai konspektai referatas tarptautine prekyba es xt heoobhswabm nkbgusg=afqjcnhrupdr tfrfc_cfibyw euz dhpa, integracijos savoka, tarptautine prekyba samprata, tarptautinė prekyba es, užsienio prekyba, europos sąjunga, ekonomikos esė,s ceeqfjad konspektai referatas tarptautine prekyba es tz olk lohaf oa dausg=afqjcnhrupdr tfrfc_cfibyw euz dhpasig = t_idvcvx zchpenvqomw, tarptautinės prekyba, prekybos savoka, europos sajungos politika pletojant prekyba, referatas tarptautinė prekyba europos sąjungoje, tarptautinė prekyba europos sąjungoje kursinis, tarptautines prekybos, tp search, es tarptautine prekyba referatas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557