top


Konspektai.com > Biologija > Avių ir ožkų priežiūra
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Avių ir ožkų priežiūra. Referatas

(Biologija. Referatas, 18 puslapių, 449kB)
Darbe esantys žodžiai: Lietuvos vietinės šiurkščiavilnės avys Šios veislės avių galva tamsios arba šviesios spalvos, neapaugusi vilna, ragus turi apie 85% avinų ir apie 20% avelių. Avims būdinga siaura nosis, plati kakta ir trumpokos ausys. Kūnas apaugęs šiurkščia baltos, pilkos, rusvos ar juodos spalvos vilna. Produktyvumo kryptis – vilninė-mėsinė. Šios veislės avys pasižymi nesezonine ruja (rujoja ištisus metus ir gali ėriuotis 2 kartus per metus). Pirmojo kergimo amžius – 12–15 mėn. Veisimo tikslas: išsaugoti veislės genofondą. Avis būtina veisti grynuoju veisimu uždarų populiacijų metodu. Šios veislės avis rekomenduojama auginti nacionaliniuose parkuose, kaimo turizmo sodybose ir kitose žmonių lankomose vietose. Šios veislės avių galva trumpa, plati, tiesaus profilio. Avinų galvos profilis dažnai truputį išgaubtas. Avinai ir avys beragiai. Ausys – vidutinio ilgumo, plačios, storos. Trumpas, storas, apvalus, mėsingas, palaipsniui su kūnu susiliejantis kaklas. Ketera plati, toje pačioje linijoje kaip ir nugara. Nugara ir juosmuo – platūs, tiesūs. Apvali, plati, pakankamai gili krūtinė, išgaubti šonkauliai. Krūtinkaulis išsikišęs į priekį. Kojos statomos pakankamai plačiai ir taisyklingai. Tvirtas, bet ne masyvus skeletas. Kūnas – ilgas, apvalus, gilus. Galva, kojos ir ausys apaugusios juodais dengiamaisiais plaukeliais, bet iki ausų linijos galva, o kojos – iki kelių ir kulno, apaugusios balta vilna. Ką tik atvestų ėriukų galvos ir kojų plaukai būna juodi, kūnas – apaugęs įvairaus intensyvumo pilkai rusvais plaukais (šunplaukiais), kurie iki nujunkymo iškrenta, o jų vietoje išauga veislei būdingi plaukai. Produktyvumo kryptis – mėsinė-vilninė.
Vardas: Reda
Darbo pavadinimas: Avių ir ožkų priežiūra
Kategorija: Biologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 18 [?]
Referato dalykas: Biologijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 449 kB
Bylos pavadinimas: aviu_ir_ozku_prieziura.zip
aviu_ir_ozku_prieziura.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: spalv, keliai, nacionalin, ožkos priežiūra, ožkos produktyvumo kryptį, ėriuku priežiūra, ožkų ruja, ožku priežiura, biologija avys,s ceiqfjad konspektai referatas aviu ir ozku prieziura rkr t_ ch io gtkoozsdgusg=afqjcneexintdjz h larnn hofvwmnabqsig =kikq nfnbm lxkh taatg, ėriukų priežiūra,s cg qfjai konspektai referatas aviu ir ozku prieziura fazut pxesrd qxwqrcnagusg=afqjcneexintdjz h larnn hofvwmnabqsig =fgl bfydcih hbpb w, ėriuku prieziura, eriuku prieziura, aviu vilna referatas, aviu biologija, ožkų produktyvumas, tp search, ozku prieziura, avių priežiūra, ozku ruja, aviu prieziura, ožkų priežiūra.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557