top


Konspektai.com > Psichologija > Vaikų teismo psichologinio įvertinimo ypatumai civilinėse bylose
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Vaikų teismo psichologinio įvertinimo ypatumai civilinėse bylose. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
(Psichologija. Konspektas, 7 puslapiai, 27kB)
Darbe esantys žodžiai: Ivertinimo procedūra. Interviu informacijai surinkti. Kontakto užmezgimas: svarbu turėti mintyje vaiko baimės, gėdos ir nepasitikėjimo jausmus. Pasiruošti tinkamą įžanginę kalbą (prisistatymas ir paaiškinimas, ką dabar veiksite). Reiktų pasistengti išvengti klaidos, kai iš anksto padarome prielaidą, kad su vaiku yra blogai elgiamasi. Tarkim, prisistatyti, kaip asmeniu, kuris šnekasi su vaikais, kai jiems nutinka blogi dalykai arba priminti vaikui, kad anksčiau jis sakė tokius ir tokius dalykus kitiems. Patariama su vaikais nesilaikyti labai oficialaus santykio, kad jis nesistenktų jums įtikti. Taip pat vertintojas turi prisitaikyti prie vaiko kalbos galimybių ir suteikti informaciją jam suprantama forma apie informacijos konfedencialumo ribas. Interviu turinys. Atsižvelgiant į vaiko amžių prisitaikyti prie jo darbingumo gebėjimų – interviu trukmė, pertraukų darymai. Vengti sudėtingų klausimų apie priežasties-pasekmės ryšius (kas iššaukė vaiko tam tikrą specifinę reakciją), kai dėl kognityvinės raidos ypatumų vaikas tiesiog nėra pajėgus atsakyti. Kita vertus, paaugliams užduoti tokius klausimus arba paprašyti palyginti savo išgyvenamus jausmu yra naudinga, nes jie yra linkę save lyginti su kitais bendraamžiais. Individualūs raidos ir charakterio skirtumai bus visada, ir prie jų mes turime mokėti taikytis. Klinikinis interviu. Vertinamas. Psichologinis įvertinimas dėl vaiko globos. Skyrybų įtaka vaikui. Įvertinimo eiga. Gyvenamos vietos nustatymas.
Vardas: skirma
Darbo pavadinimas: Vaikų teismo psichologinio įvertinimo ypatumai civilinėse bylose
Kategorija: Psichologija
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 7 [?]
Konspekto dalykas: Psichologijos konspektas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 27 kB
Bylos pavadinimas: vaiku_ivertinimas_teisme.zip
vaiku_ivertinimas_teisme.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: civilines bylos, interviu, ese, vaiku psichologinis ivertinimas, teismo psichologinis įvertinimas, teismo psichologinis ivertinimas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557