top


Konspektai.com > Filosofija > Turėti ar būti?
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Turėti ar būti?. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
(Filosofija. Referatas, 9 puslapiai, 35kB)
Darbe esantys žodžiai: Didysis pažadas, jo žlugimas ir naujos alternatyvos. Iliuzijų –žlugimas. Kodėl žlugo didysis pažadas. Epikūrui. Esminis didžiųjų mokytųjų mąstymo elementas. Pirmą kartą po aristipo, teoriją skelbiančią gyvenimo tikslu. Mūsų epocha. Teoriniai svarstymai parodo, kad radikalus hedonizmas negali lemti laimės. Antroji psichologinė industrinio amžiaus premisa, kad individualūs egoistiški siekiai lemia harmoniją ir taiką, didesnę kiekvieno gerovę taip pat yra klaidinga. Radikalus hedoizmas ir neribotas ogoizmas nebūtų įsitvirtinę, kaip dominuojantys principai, jei xvii amžiuje nebūtų įvykęs esminis lūžis. Kitas faktorius: žmogaus santykis su gamta. Ekonominė žmogaus pasikeitimo būtinybė. Kitokios pozicijos laikosi e. F. Šumacheris. Ar egzituoja katastrofos alternatyvą. Skirtumo tarp turėjimo ir buvimo svarba. Autoriaus tyrimų rezultatai. Kuo skiriasi turėjimas ir buvimas? Idiomatiniai pokyčiai. Terminų kilmė. Lingvistinė žodžio istorija. Buvimas ar forma „ būti“ vartojama. Kalbėdamas apie turėjimą ar būvimą, aš turiu omeny. Filosofinės būties sampratos. „kas yra būtis?“ pagrindinis vakarų filosofijos klausimas. Turėjimas ir vartojimas. Turėjimas ir buvimas kasdieninėje patirtyje. Mokymasis. Atsiminimas. Pokalbis. Skaitymas. Autoritetas. Formuojantis hierarhiškai organizuotoms visuomenėms, autoritetas paremtas kompetencija užleidžia vietą autoritetui, paremtam socialiniu statusu. Žinių turėjimas ir žinojimas. Tikėjimas. Meilė. Turėjimas ir buvimas senajame bei naujajame testamentuose ir mokytojo ekharto raštuse. 1 senasis testamentas. Istoriškai klajoklių tradicijos yra įaustos į išėjimo knygos pasakojimą. Kiekvienas privalo rinktis pagal savo reikmes. Naujasis testamentas. „ mylėk savo artimą“. Šetono gundyme. Bazilijus didysis. Mokytojas ekhartas ( apie 1260– 1327). Ekharto turėjimo samprata. Kas tas kuris nieko nenori? Kas tas, kuris nieko nežino? Ką reiškia, nieko neturėti? Ekharto buvimo samprata.
Vardas: Marta
Darbo pavadinimas: Turėti ar būti?
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 9 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 35 kB
Bylos pavadinimas: tureti_ar_buti.zip
tureti_ar_buti.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: rašinelis turėti ar būtį quot, meilė, idiomatiniai pokyčiai, turėti ar būti referastas, tureti ar buti filosofija, skirtumas tarp turėjimo ir buvimo,s cgaqfjahoao konspektai referatas tureti ar buti nqkt moc if godg gbbqusg=afqjcng xmkzcpxo xxxahexyj hrxasig =ahw mb blkjdagk duaffa, tureti ar buti referatas, ekhartas apie, gamta žmogaus mokytoja, turėjimas ir buvimas kasdieninėje patirtyje, filosofijos rasto darbas turėti ar būti, idiomatiniai pokyciai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557