top


Konspektai.com > Apskaita > Su darbo santykiais susijusios išmokos
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Su darbo santykiais susijusios išmokos. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
(Apskaita. Referatas, 16 puslapių, 30kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Samprata. Bendrosios nuostatos. Pagrindinės išmokų darbuotojams operacijos. Pagrindinės išmokų darbuotojams operacijos. Trumpalaikės išmokos darbuotojams. Ilgalaikės išmokos darbuotojams. Išeitinės išmokos. Darbdavio atsakomybė prieš darbuotoją. Informacijos pateikimas finansinėse ataskaitose. Baigiamosios nuostatos. Išvados. Literatūra. Temos aktualumas. Darbo apmokėjimo organizavimą šiuo metu lemia ekonominiai, techniniai, socialiniai veiksniai. Įmonėse darbo užmokesčio fondo lėšos skiriamos ne tik individualaus, bet ir kolektyvinio darbo skatinimui. Daugybė žmonių, kurie, nepaisant visų įmanomų reguliavimų, uždirba mažiau nei minimalus darbo užmokestis, arba, nepaisant visų kontrolių, priversti dirbti ilgiau, kad gautų nustatytus atlygius. Jų pasirinkimo galimybės mažos: arba likti "nelegaliais" darbuotojais ir turėti bent menką pajamų šaltinį, arba gyventi "teisėtai", tačiau dar labiau skurstant ir mintant iš valdiškų pašalpų. Minimalaus darbo užmokesčio reikalavimas visiškai beprasmis yra tuomet, kai dirbama iš altruistinių paskatų – visiškai nesiekiant gauti materialaus atlygio (pavyzdžiui, ne pelno organizacijoje), arba tais atvejais, kai darbuotojas dirba tam, kad, pavyzdžiui, išmoktų amato gudrybių. Darbo santykius reglamentuoja Lietuvos respublikos darbo kodeksas - darbo įstatymai ir jų reglamentuojami santykiai. Darbo santykių teisinio reglamentavimo principai Darbo kodekso 1 straipsnyje nurodytiems santykiams reglamentuoti taikomi šie principai: 1) asociacijų laisvė; 2) laisvė pasirinkti darbą; 3) valstybės pagalba asmenims, įgyvendinant teisę į darbą; 4) darbo teisės subjektų lygybė nepaisant jų lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, pilietybės ir socialinės padėties, tikėjimo, santuokinės ir šeiminės padėties, amžiaus, įsitikinimų ar pažiūrų, priklausomybės politinėms partijoms ir visuomeninėms organizacijoms, aplinkybių, nesusijusių su darbuotojų dalykinėmis savybėmis; 5) saugių ir sveikatai nekenksmingų darbo sąlygų sudarymas; 6) teisingas apmokėjimas už darbą; 7) visų formų priverstinio ir privalomojo darbo draudimas; 8) darbo santykių stabilumas; 9) darbo įstatymų bendrumas ir jų diferenciacija pagal darbo sąlygas ir darbuotojų psichofizines savybes; 10) kolektyvinių derybų laisvė siekiant suderinti darbuotojų, darbdavių ir valstybės interesus; 11) kolektyvinių sutarčių šalių atsakomybė už įsipareigojimus. 2. Valstybė privalo skatinti darbo teisių įgyvendinimą. Darbo teisės išimtiniais atvejais gali būti apribotos tik įstatymu ar teismo sprendimu, jeigu tokie apribojimai yra būtini siekiant apsaugoti viešąją tvarką, visuomenės moralės principus, visuomenės narių sveikatą, gyvybę, turtą, teises ir teisėtus interesus.
Vardas: Vilma
Darbo pavadinimas: Su darbo santykiais susijusios išmokos
Kategorija: Apskaita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 16 [?]
Referato dalykas: Apskaitos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 30 kB
Bylos pavadinimas: su_darbo_santykiais_susijusios_i6mokos.zip
su_darbo_santykiais_susijusios_i6mokos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbo užmokesčio samprata, ekonominiai veiksniai, darbo užmokestis, darbo apmokėjimas, valstybes imone, literatura moko gyventi, cdcqfjadoao konspektai referatas su darbo santykiais susijusios ismokos phqjt wjox qsw htusg=afqjcngxrlwkozrbfk qpme zn tyabqsig =uvg i o dg tzfbc udmg, ceiqfjad konspektai referatas su darbo santykiais susijusios ismokos x yat rgken qs nei dwusg=afqjcngxrlwkozrbfk qpme zn tyabqsig = tiyih _rvpv xeg mfg, su darbo santykiais susijusios išmokos bendrosios nuostatos, trumpalaikės išmokos, pagrindinės išmokų darbuotojams operacijos, tp search, minimalus darbo uzmokestis referatas, su darbo santykiais susijusios išmokos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557