top


Konspektai.com > Filosofija > Universitetas ir jo vaidmuo šiuolaikinėjė visuomėnėje.
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Universitetas ir jo vaidmuo šiuolaikinėjė visuomėnėje.. Referatas

(Filosofija. Referatas, 5 puslapiai, 20kB)
Darbe esantys žodžiai: Universitetas kilęs iš lotynų kalbos žodžio „universus“ – visuma, visuotinumas ir reiškęs pirklių, amatininkų ar šiaip miestiečių susivienijimą. Tačiau mano manymu, šį bendra sąvoka negali atskleisti tikrosios universiteto reikšmės šiuolaikinėje visuomenėje. Kiekvienas iš mūsų universitetą suvokia savaip: vieniems – tai pirmas (po mokyklos) žingsnis į savarankišką gyvenimą, kitiems tai tarsi žinių saugykla iš kurios jie nori “išimti” viską, kas imanoma, o tretiems universitetas – tai “kalėjimas” kuris tik suvaržo jaunų žmonių laisvę ir iššvaisto svarbius jaunystės metus. Kalbant apie universiteto vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje reikėtų atsigręžti į praeitį ir prisiminti universiteto atsiradimo istoriją ir raidą. Universitetas atsirado jau viduramžiuose, tai buvo didžiausias viduramžių kūrinys mokymo srityje. Būtent universitetas iškėlė mokslo reikšmę ir vertę, suteikęs galimybę mokslui atsistoti šalia valstybės ir bažnyčios, kaip savotiškai, savarankiškai jėgai. Pirmas Lietuvos universitetas buvo įsteigtas 1579 metais (anksčiau buvusią Vilniaus kolegiją pakėlė iki universiteto lygio ir pavadino Vilniaus universitetu).
Vardas: Inkognito
Darbo pavadinimas: Universitetas ir jo vaidmuo šiuolaikinėjė visuomėnėje.
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 5 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 7 kartus.
Archyvo dydis: 20 kB
Bylos pavadinimas: universitetas_ir_jo_vaidmuo_siuolaikineje_visuomeneje.zip
universitetas_ir_jo_vaidmuo_siuolaikineje_visuomeneje.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: referatas apie universiteto vaidmeni visuomeneje,s cdqqfjaa konspektai referatas universitetas ir jo vaidmuo siuolaikiniame pasauly dxx o npde gtt ijdwusg=afqjcnf zy ya qewyxapnldkdgq hl pqsig =pjwdhc jswmgkquepr qbg, universitetų vaidmuo visuomenėje, cfyqfjag konspektai referatas universitetas ir jo vaidmuo siuolaikiniame pasauly lzct bcnop qtajrgpdwusg=afqjcnf zy ya qewyxapnldkdgq hl pqsig =q fev acbm hngs ys aa, tp search,s cdeqfjacoao konspektai referatas universitetas ir jo vaidmuo siuolaikiniame pasauly zrzzt whmmwn qwj qdp afqjcnf zy ya qewyxapnldkdgq hl pqsig =njxw uif_ hzydtyefcxa, universiteto vaidmuo visuomeneje, universiteto vaidmuo siuolaikineje.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557