top


Konspektai.com > Sociologija > Ekonominė anomijos išraiška ir reikšmė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Ekonominė anomijos išraiška ir reikšmė. Esė

(Sociologija. Esė, 10 puslapių, 19kB)
Darbe esantys žodžiai: Anomija – kriminologijos terminas, plačiausiai išplėtotas dviejų žinomų sociologų – prancūzo E.Durkheim’o ir amerikiečio R.Merton’o. Durkheim’as – vienas pirmųjų, paaiškinusių ir tyrusių anomiją. Šį terminą jis vartojo norėdamas apibūdinti socialinių normų trūkumą, dėl kurio sutrinka visuomenės gyvenimo reguliavimas ir kontrolė. Kitaip tariant, tai žmonių pasimetimas, nežinant, kaip elgtis ir ko tikėtis vieniems iš kitų. Aiškinant plačiąja prasme, anomija atsiranda keičiantis įvairioms visuomenės struktūroms (kurioms būdingi tam tikri bruožai) iš vienos formos į kitą. Pirminė forma (paprastoji) pasižymi daugmaž vienodu žmonių elgesiu, vaidmenimis, mąstymo būdu, žmonės vykdo beveik tokias pačias funkcijas ir turi panašius tikslus. Visuomenei specializuojantis (pereinant iš pirminės formos į sudėtingesnę) žmonių atliekami vaidmenys, elgesys, mąstymo būdas keičiasi ir įvairėja. Jie ima vykdyti skirtingas funkcijas, siekia skirtingų tikslų. Apskritai, atsiranda daug naujų visuomenės struktūrų, kurios yra artimos ir suprantamos tik nedidelei visuomenės daliai. Šiuo atveju žmonės tampa mažiau susiję vieni su kitais, susvetimėja, silpnėja jų įsipareigojimai (nenusižengimas normoms, žalos nedarymas), ir dėl to tampa pažeidžiami). Buvusių normų ima nepakakti naujam gyvenimo būdui, atsiradusiai įvairovei, jos kartais ima nebetikti naujoms sąlygoms, dėl to žmogus nebežino, kaip jam elgtis. Galiausiai – padaugėja konfliktų ir pačių nusikaltimų.
Vardas: Markas
Darbo pavadinimas: Ekonominė anomijos išraiška ir reikšmė
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Esė
Puslapių skaičius: 10 [?]
Esės dalykas: Sociologijos esė
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 19 kB
Bylos pavadinimas: anomija.zip
anomija.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: Ekonominė anomijos išraiška ir reikšmė, durkheimas ir anomija, anomija sociologija, anomija ir turizmas, rinka, ned, anomijos samprata, Anomija, anomija reiksme, anomija zodzio reiksme,s cgcqfjaj konspektai referatas ekonomine anomijos israiska ir reiksme wdw plmzptqa _zz bwusg=afqjcnhpgmk_ txamup c zvvjq dn kqsig =qederz lsrbnesxsppm g, tp search, anomija tai,s cdmqfjac konspektai referatas ekonomine anomijos israiska ir reiksme pzdxt hceog gsakkchdwusg=afqjcnhpgmk_ txamup c zvvjq dn kq, ese apie sociologija, anomija reikšmė, tp search, ese reiksme, anomija.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557