top


Konspektai.com > Etika > Viduramžių filosofijos reikšmė ir jos įnašas dorovės principų analizei
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Viduramžių filosofijos reikšmė ir jos įnašas dorovės principų analizei. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
(Etika. Referatas, 4 puslapiai, 17kB)
Darbe esantys žodžiai: Viduramžiais buvo tik viena filosofija, visa kita buvo draudžiama, atmetama, kritikuojama. Tais laikais pagrindinė mokslo, filosofijos ir religijos paskirtis buvo įtvirtinti tikėjimą, išganyti sielą. Protas ir tikėjimas nebuvo absoliučiai ir griežtai supriešinami, bet tikėjimas buvo skelbiamas aukščiau už žinojimą. Dievas, visa ko pradžia ir pabaiga. Kadangi pasaulio sukūrimas yra Dievo, kaip absoliutaus gėrio, visiško gerumo išraiška, kurdamas jis veikia ne savivaliaudamas, o suprasdamas – taigi tvarkingai, dėsningai, patikimai ir žmogui ir sau. Pasaulio tvarka pasireiškia Dievo tobulumas. Aurelijus Augustinas - krikščioniškos filosofijos, kuri buvo vadinama patristika, žymiausias pirmtakas, viduramžių laikų filosofas. Aurelijui Augustinui atitinkamai jo gyvenimo ir filosofavimo laikų išminčiams pagrindinė mąstymo kategorija buvo Dievas. Tik Dievas yra tikroji ir aukščiausioji būtis, ir tik jo būtis yra savaiminė ir amžina. Tais laikais buvo propaguojama idėja, kad Dievas sukūrė viską iš nieko, tuo viduramžiai ir skyrėsi nuo antikos laikų filosofijos, kai buvo manoma, jog dievai buvo lyg architektai, kuriantys, kaip žmonės iš tam tikros medžiagos. Krikščionybė tai paneigė. Dar daugiau, viskas pradedant Dievu ir jo santykiu su pasauliu ir baigiant žmogumi su juo begaliniu paklusnumu Dievui, viskas yra Dievo valioje, Dieve ir Dievu duota, sukurta. Žmogaus gyvenimo prasmė – yra vykdyti kūrėjo valią, su kuriuo yra susiję absoliučiai viskas, pradedant nuo pasaulio sukūrimo, Dievo ir žmogaus santykių, pačių žmonių santykių, žmonių jausmų, veiksmų, mąstymo ir baigiant materialiais daiktais. Visas kultūrinis žmonių gyvenimas yra nuosekliai sutvarkytas ir persunktas religinių dogmų. Viskas veikia vieningai ir tikslingai, o visa, kas netelpa į vieningumo dėsnius laikoma klaidomis ar erezija. Nors viduramžių filosofai kelia tikrai daug klausimų, į kuriuos kartais pristingus argumentacijos net religijoje, jie palieka tai Dievo valiai, visgi jų samprotavimų ir tiesos paieškų kelias vertas dėmesio ir yra tikrai labai įdomus ir intriguojantis.
Vardas: GIEDRE
Darbo pavadinimas: Viduramžių filosofijos reikšmė ir jos įnašas dorovės principų analizei
Kategorija: Etika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 4 [?]
Referato dalykas: Etikos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 17 kB
Bylos pavadinimas: viduramziai.zip
viduramziai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: gyvenimo prasme, dorove, viduramziu filosofija, zymiausi filosofai, žodžio viduramžiai reikšmė,s cgsqfjad konspektai referatas viduramziu filosofijos reiksme ir jos inasas epymt hoetditaal _z_bausg=afqjcngeudl zrhkpqrjzrdaj epbqsig =ixabfkuftsfinfw syk hg,s cfqqfjag konspektai referatas viduramziu filosofijos reiksme ir jos inasas sigjt pcdqvz qsdp_l usg=afqjcngeudl zrhkpqrjzrdaj epbqsig =lpiauwn i lu fzpnexgrq, filosofijos referatas apie viduramzius, viduramziu reiksme, viduramziai reiksme,s cd qfjad konspektai referatas viduramziu filosofijos reiksme ir jos inasas _wnpt pccrl qt je tcausg=afqjcngeudl zrhkpqrjzrdaj epbqsig =jm lairwgl df anwkfypq, viduramžiu, viduramžių reikšmė, viduramžių, viduramziai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557