top


Konspektai.com > Istorija > Kalavijai baltų žemėse nuo bronzos amžiaus iki viduramžių
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kalavijai baltų žemėse nuo bronzos amžiaus iki viduramžių. Referatas

(Istorija. Referatas, 19 puslapių, 27kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Vienašmenių kalavijų atsiradimas ir raida lietuvoje. Vienašmenių kalavijų charakteristika. Kalavijų kilmė ir raida. Rašytinės žinios apie baltų kalavijus. Tipologija. Tipai ir jų požymiai paplitimas, chronologija ir kilmė. Viduramžių kalavijas iš nevėžio (kėdainių m.). Išvados. Literatūros sąrašas. Šiuo referatu siekiau aptarti kalavijus baltų žemėse nuo bronzos amžiaus iki viduramžių. Trumpai nusakyti tipologiją, vienašmenių kalavijų atsiradimą ir raidą lietuvoje, bei viduramžių Nevėžio (Kėdainių m.) kalaviją. Naudojausi Kazakevičiaus V. „IX – XII a. baltų kalavijai“ joje aprašyta kalavijų tipologija ir chronologija. Taip pat Kazakevičiaus V. straipsniu „Vienašmenių kalavijų atsiradimas ir raida Lietuvoje“ iš Lietuvos archeologijos knygos. Joje aprašoma vienašmenių kalavijų atsiradimas ir raida Lietuvoje kaip jie vystėsi iš kovos peilių į kalavijus. Taip pat to pačio autoriaus Kazakevičiaus straipsniu apie viduramžių kalaviją Lietuvoje. Labai informatyvus ir įdomus straipsnis apie vienetinį Lietuvos viduramžių palikimą. Rėmiausi Volkaitės – Kulikauskienės R. straipsniu „Ginklai“ iš Lietuvių materialinė kutūra IX – XII a. T.2 kur rašoma apie Lietuvos kalavijų tipologiją. Taip pat tos pačios autorės kitu straipsniu „IX – XII a. kalavijai Lietuvoje“ // Iš lietuvių kultūros istorijos T. 4 šiame straipsnyje taip pat pateikiama Lietuvoje rastų kalavijų tipologija su užsienio šalių tipais.
Vardas: Mimi
Darbo pavadinimas: Kalavijai baltų žemėse nuo bronzos amžiaus iki viduramžių
Kategorija: Istorija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 19 [?]
Referato dalykas: Istorijos referatas
Parsisiųsta: 5 kartus.
Archyvo dydis: 27 kB
Bylos pavadinimas: kalavijai_baltu_zemese_nuo_bronzos_amziaus_iki_viduramziu.zip
kalavijai_baltu_zemese_nuo_bronzos_amziaus_iki_viduramziu.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: knygos esė, bronzos amžiaus kalavijas, kalaviju pavadinimai,kazakeviciaus tipologija, žemės, ix xii baltų kalavijai, referatas apie kalavija, kalavijas lietuvoje, dviašmeniai kalavijai lietuvoje, viduramziu lietuvoje konspektai, kalavijų tipai, kalaviju tipai ir chronologija, kalavijaus istorija lietuvoje, kalavijai lietuvoje, baltu kalavijai, lietuvių kalavijai, lietuviu kalavijai, viduramžių kalavijai, kalavijų tipologija, lietuvos kalavijai, tp search, vienašmenių kalavijų atsiradimas ir raida lietuvoje, kalaviju tipologija,s cb qfjaa konspektai referatas kalavijai baltu zemese nuo bronzos amziaus iki vi hv dt n geot hlkgbusg=afqjcnetgcqc on gpyrd uykuz zgsig = oilf hdohzpige rtc w, baltų kalavijas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557