top


Konspektai.com > Istorija > Karolis Didysis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Karolis Didysis. Prezentacija

(Istorija. Prezentacija, 9 skaidrės, 623kB)
Darbe esantys žodžiai: Manoma, jog Karolis Didysis gimė 747m. balandžio 2d., tačiau tiksli gimimo vieta nežinoma. Mirė apytiksliai 66 metų, 814m. sausio 28d. 768–800 m. (~32 metai) buvo Frankų valstybės karalius, o 800–814 m. (~14 metų) – Frankų imperijos imperatoriumi. Kartu su broliu Karlomanu Karolis jau 754 m. popiežiaus Stepono II buvo patepti kaip paveldėtojai, o po Pipino mirties tapo monarchais. Po tėvo Pipino Trumpojo mirties 768 m., kai Karoliui buvo tarp 20 ir 26 metų, Frankų karalystė, laikantis tradicijų buvo padalinta į dvi dalis – tarp Karolio Didžiojo ir Karlomano. 771m. gruodžio 5d. mirė Karlomanas ir Karolis tapo abiejų valstybės dalių vieninteliu valdovu. Karolio Didžiojo valdymo laikotarpis siejamas su "Karolingų renesansu", meno, religijos ir kultūros atsigavimu. Skatino prekybą, amatus, žemės ūkį. Į savo dvarus kvietėsi mokslininkų. Sujungė antikos, krikščionybės ir germanų idealus ir padėjo pamatus krikščioniškųjų Vakarų valstybių raidai. Karolis Didysis, vardu „Karolis“ buvo pavadintas savo senelio Karolio Martelio garbei. Vardas kilęs iš germaniško žodžio „karl“, reiškiančio „šaunus“,susijusio su anglišku žodžiu „churl“. Anksčiausios išlikusios užrašytos Karolio Didžiojo vardo formos yra lotyniškos – „Carolus“ arba „Karolus“. Daugelyje rytų Europos kalbų žodis „karalius“ kilo nuo Karolio vardo.
Vardas: Karen
Darbo pavadinimas: Karolis Didysis
Kategorija: Istorija
Darbo tipas: Prezentacija
Skaidrių skaičius: 9
Mokslo dalykas: Istorijos prezentacija
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 623 kB
Bylos pavadinimas: karolis_didysis.zip
karolis_didysis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: didziojo, antikos žmogus, karolis didysis prezentacija, karolis didysis skaidrės,s cfwqfjaaoao konspektai referatas karolis didysis f b ko hswaoxmsedausg=afqjcnffeivp mhoftlwoxcacuasyhs asig =znrroreyos rjdzqlzpvja,s cgkqfjaboao konspektai referatas karolis didysis bpizt_cakpgk gteurgbcqusg=afqjcnffeivp mhoftlwoxcacuasyhs asig =ftvz j wpxutn jbnkfgba,s ceuqfjacoao konspektai referatas karolis didysis lkltt mnh bi qxn_emnagusg=afqjcnffeivp mhoftlwoxcacuasyhs a, tp search, skaidres karolis didysis, karolis didysis skaidres, karolis didysis referatas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557