top


Konspektai.com > Teisė > Teisės formos ir teisės šaltinio skirtumas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Teisės formos ir teisės šaltinio skirtumas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
(Teisė. Referatas, 13 puslapių, 27kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Teisės išorinio pavidalo apibrėžimai. Teisės formų (šaltinių) įvairovė. Išvados. Naudota literatūra. Šiame referate apžvelgsiu skirtingų autorių požiūrį į „teisės šaltinio“ ir „teisės formos“ sąvokas, jų daugiareikšmiškumą ir svarbiausia – skirtumus. Taip pat nagrinėsiu skirtingų teisės teoretikų pateiktus teisės šaltinius (formas). Teisės forma yra glaudžiai susijusi su teisės šaltinio klausimu. Tas glaudumas neatsargiai elgiantis virsta sąvokų susiliejimu, tapatinimu. Teisės šaltiniui imama suteikti įvairių prasmių juo vadinant ne įstatymų leidėjo interesus (valią), paskatinusius normos atsiradimą, bet ir tuos aktus, kuriais norma yra išreiškiama, formuojama, todėl teisės teorijos vadovėliuose teisės šaltinio ir teisės formos temos dažnai formuojamos kaip ta pati tema – teisės šaltinių (formos) sąvoka. Yra autorių (A.V.Mickevičius), kurie šių sąvokų tapatinimą laiko natūraliu dalyku, nes „patogu vartoti”. Teisės mokslas vargu ar gali taikytis su “vartoti patogiomis“, bet logikos požiūriu netiksliomis sąvokomis, kurios atitinkamai veikia ir patį teisinį mąstymą, mažina jo samprotavimų aiškumą.
Vardas: Asta
Darbo pavadinimas: Teisės formos ir teisės šaltinio skirtumas
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 13 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 27 kB
Bylos pavadinimas: teises_referatas_1.zip
teises_referatas_1.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: logikos mokslas, autoriu teise, teises formos, teises saltinio formos, teisės formos ir teisės šaltinio skirtumas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557