top


Konspektai.com > Filosofija > Žmogaus asmenybė ir individualumas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Žmogaus asmenybė ir individualumas. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
(Filosofija. Referatas, 11 puslapių, 14kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Žmogaus asmenybė. Asmenybės sąvoka. Asmenybės tipai. Asmenybės aktyvumas. Žmogaus indidualumo analizė. Žmogaus individualumas. Būti individualybe. ĮVADAS Iš tiesų nuostabu tai, kad šiandien, žmogui taip sparčiai ir sekmingai skverbiantis į kosmosą ir plėtojant mokslo raidą, jis kartu vis įdėmiau žvelgia į save, savo vidinį pasaulį, sunkiai aprėpiamą ir kupiną paslapčių. Matyt, neatsitiktinai Demokritas, senovės Graikų mąstytojas, vidinį žmogaus pasaulį pavadino „mikrokosmosu“ .Iš tiesų susižavėjimą ir paslaptingumą kelia ne tik žvaigždėtas dangus virš mūsų, bet ir mūsų pačių vidinis dvasinis gyvenimas. Beje, kosmosą ir mokslą žmogus įvaldo sparčiai ir sėkmingai, tačiau savo paties pažinimu ir įvaldymu jis dar gerokai atsilieka. Dėl to visai natūralu, kad, sėkmingai įvaldydamas techniką ir tapdamas galingas gamtoje ir kosmose, žmogus neretai pasijunta toks menkas ir bejėgis prieš savo paties silpnybes. Pažinti ir įvaldyti savąjį pasaulį – didelė ir žmogui labai aktuali problema. Nesidomint savimi, gerai savęs nepažįstant, neįmanoma ugdyti ir tobulinti savo pasaulį, puoseleti savo dvasines galias, turtinti save, tapti pilnaverčiu, aukštos kultūros žmogumi. Juk pati pirmoji ir bendriausia lotynų kalbos žodžio „kultūra“ reikšmė ir reiškė tai, ką žmogus pats savo pastangomis pertvarko, sukuria, ištobulina. Tai pasakytina ne tik apie gamtą, daiktų pasaulį, bet taip pat ir apie patį žmogų, jo dvasinį pasaulį, šio pasaulio pertvarkymą ir tobulinimą. Juk nuo to, kiek pats žmogus tampa tobulesnis, t.y. kultūringesnis, ir priklauso jo bei kitų žmonių gyvenimo pilnumas ir turtingumas, žmogiškųjų santykių darna. Dabartinė labai sparti mokslo bei technikos revoliucija negali kompensuoti ar pateisinti atsilikimo, o kartais ir praradimų žmogaus dvasios pažangos, jo dorovinio tobulėjimo srityje. Didelis jaunimo susidomėjimas dabartine mokslo bei technikos pažanga neturi užgožti susidomėjimo savo paties esmės problemomis, žmogaus egzistencijos bei jo dvasinės saviraiškos klausimais. Labai dinamiškomis mūsų gyvenimo sąlygomis šios problemos darosi ne tik sudėtingesnės, bet ir aktualesnės. „Nors žmogus šiandien tampa vis galingesnis gamtoje ir vis atkakliau skverbiasi i kosmosą, tačiau kad ir kiek jis įvaldytų kitus dangaus kūnus, Žemė vis vien liks žmonių planeta, mūsų Tėvynė, o Žmogus Žmogui – pats nuostabiausias pasaulis“(„Elgesio kultūra“ 1980m.). Todėl žmogaus veiklos pergalės ir didžiausi laimėjimai yra pasiekiami tobulinant žmonių pasaulį . Juk tikrojo žmogiškojo jaukumo bei gyvenimo pilnumo žmogus nesukurs vien pertvarkydamas gamtos aplinką ar išrasdamas naujausią stulbinantį išradimą, bet kartu pamiršdamas ir apleisdamas savąją dvasinę kultūrą.
Vardas: Mona
Darbo pavadinimas: Žmogaus asmenybė ir individualumas
Kategorija: Filosofija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Filosofijos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 14 kB
Bylos pavadinimas: klaipedos_universitetas.zip
klaipedos_universitetas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

2
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: saves analize, mikro aplinka, gamta mogus, zmogaus individualumas, zmogus individualybe siandienai, būti savimi, asmenybė individualybė, asmenybes individualumas, asmenybe ir individualumas, zmogaus evoliucija, kada zmogus tampa asmenybe, asmenybės raida, asmenybe filosofija referatai, kada žmogus tampa individualybė,s cfkqfjacoao konspektai referatas zmogus asmenybe ir individualybe e eorntaa upn bwusg=afqjcnen mqufbhpwr ncvrlzwonlgsig =emafktvltg rewcgnhwhxw,s cgkqfjafoao konspektai referatas zmogus asmenybe ir individualybe k yt keirhswafsztmbgusg=afqjcnen mqufbhpwr ncvrlzwonlgsig =_x cnwjr ud gzrsxgghw, kaip žmogus tampa asmenybe, žmonių individualumas, kaip zmogus tampa asmenybe rasinis, asmenybe individualybe, asmenybė ir individualumas, zmogaus kalbos turtingumas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557