top


Konspektai.com > Teisė > Konstitucinės justicijos raida pasaulyje
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Konstitucinės justicijos raida pasaulyje. Kursinis

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
(Teisė. Kursinis, 25 puslapiai, 68kB)
Darbe esantys žodžiai: Įžanga. Bendrosios teisės tradicijos šalių konstitucinė justicija. Civilinės teisės tradicijos šalių konstitucinė justicija. Konstitucinė justicija "naujosiose demokratijose". Konstitucinės justicijos raida lenkijoje. Konstitucinės justicijos raida baltijos šalyse. Išvados. Summary. Literatūros sąrašas. Kiekvienos demokratinės valstybės teisinio gyvavimo pagrindas yra Konstitucija – pagrindinis šalies įstatymas. Konstitucija primena įstatymą, tačiau pagal esmę ir prasmę ji yra aukščiausioji teisė, visų teisės aktų teisiškumo matas. Iš teisės aktų Konstituciją išskiria jos viršenybė ir stabilumas, o tai reiškia, kad ji yra teisės aktų hierarchijos viršūnėje. Tai lemia, kad visi valstybės teisės aktai visapusiškai turi atitikti pagrindinį valstybės įstatymą. Todėl kiekviena valstybė imasi priemonių, kad būtų užtikrinta Konstitucijos viršenybė. Konstitucijos apsaugos klausimas yra pakankamai sudėtingas. Todėl yra imamasi įvairių priemonių, siekiant išlaikyti Konstitucijos viršenybę kitų valstybės teisės aktų atžvilgiu. Kol kas efektyviausia, nors ir neabsoliučia, Konstitucijos apsaugos priemone reikėtų laikyti konstitucinės justicijos institucijų veiklą. Įvairiose valstybėse konstitucinė justicija yra įgyvendinama skirtingomis institucinėmis formomis. Tai lemia skirtingos teisės tradicijos, skirtinga teisinė praktika. Vienos šalys teisminę teisės aktų konstitucinę kontrolę patiki visiems savo valstybės teismams, o kitos šalys šią funkciją patiki aukščiausiam teismui, dar kitose šalyse tai pavesta specialiai tam įsteigtoms valstybės institucijoms. Lyginamojoje konstitucinėje teisėje yra išskiriami du konstitucinės justicijos modeliai. Šie modeliai dažniausiai vadinami “amerikietiškasis konstitucinės justicijos modelis” ir “europietiškasis konstitucinės justicijos modelis”. Amerikietiškasis modelis dažniausiai dominuoja bendrosios teisės tradicijos valstybėse, o europietiškasis - civilinės teisės tradicijos valstybėse. Bet tai nėra absoliuti taisyklė, mat šių modelių savybės gali būti pritaikytos tiek anglosaksiškosios, tiek kontinentinės teisės tradicijų šalyse.
Vardas: Gustė
Darbo pavadinimas: Konstitucinės justicijos raida pasaulyje
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 25 [?]
Kursinio dalykas: Teisės kursinis
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 68 kB
Bylos pavadinimas: konstitucines_justicijos_raida_pasaulyje.zip
konstitucines_justicijos_raida_pasaulyje.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: civiline teise spec, konstitucine kontrole, konstitucijos justicijos raida pasauluje, amerikietiškasis ir europietiškasis modelis, amerikietiškasis ir europietiškasis konstitucinės justicijos modeliai, ese konstitucija, konstitucijos justicijos raida pasaulyje,s chaqfjaj konspektai referatas konstitucines justicijos raida pasaulyje kmwpt jppq qs mjsmbausg=afqjcneouc qiq c zt web twgtxjtdgsig =j ch wu knojkfwearb w, konstitucines justicijos raida lietuvoje, lenkijos konstitucine justicija, konstitucijos justicijos ivairiose pasaulio salyse, konstitucinė justicija naujosiose demokratijose,s cfmqfjagoao konspektai referatas konstitucines justicijos raida pasaulyje cxdntpnegmviswa yy vdausg=afqjcneouc qiq c zt web twgtxjtdgsig =x mzjdd qxl azlhpcwzua, konstitucinė justicija baltijos šalyse, tp.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557